Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gambia a înregistrat cele mai grave inundaţii din ultimii 50 de ani. 11 oameni au murit

În luna iulie, Gambia a înregistrat cele mai grave inundaţii din ultima jumătate de secol. 11 persoane au murit, iar peste 5.000 au fost strămutate, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale de Gestionare a Dezastrelor din această ţară.

Inundaţiile în urma ploilor abundente înregistrate în 30 şi 31 iulie în Gambia au "afectat direct" cel puţin 40.000 de persoane, inclusiv peste 8.000 de copii cu vârsta sub cinci ani.

Însă, fără îndoială, inundaţiile au avut un impact asupra a sute de mii de persoane, se arată în raport, relatează AFP, citată de Agerpres.

Conform Departamentului de Resurse Hidrice, în capitala Banjul au căzut în două zile 276 de milimetri de ploaie.

"Construcţiile din suburbii au fost cele mai afectate", a spus Agenţia, adăugând că 11 persoane şi-au pierdut viaţa şi 5.407 au fost strămutate.

Citește și
Adama Barrow
Fiul noului presedinte al Gambiei a murit dupa ce a fost muscat de un caine. Ce pedeapsa i-a fost aplicata animalului
Sute de case au fost avariate

"Sute de case au fost avariate total sau parţial şi nu mai pot fi locuite fără riscuri", a adăugat ea.

"Ultimele inundaţii istorice datează din 1948", a precizat agenţia. Inundaţii semnificative au avut loc în 1988, 1999, 2002, 2010, 2020 şi 2022.

"Acest lucru arată că frecvenţa viiturilor şi a şocurilor legate de climă devine din ce în ce mai persistentă", a precizat agenţia.

Apa are o culoare galbenă-verzuie

În zona capitalei Banjul, sute de puncte de apă şi mii de instalaţii de canalizare au fost afectate de inundaţii, iar în tot oraşul apa are o culoare "galbenă-verzuie şi emană un miros urât".

Numeroase cazuri de diaree şi erupţii cutanate au fost raportate în cartierul Tobacco Road şi, potrivit agenţiei, există un risc "foarte mare" de apariţie a bolilor transmise prin apă.

Apele stagnante au atras şi reptile în unele cartiere, "expunând populaţia la pericol".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult