Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Furtunile fac ravagii în Austria. O persoană a fost dată dispărută, iar un avion a fost surprins de grindină

Austria este afectată de mai multe zile de furtuni violente care au dus la dispariţia unui bărbat şi au provocat pagube importante, un avion fiind, de asemenea, grav avariat din cauza grindinei în timp ce se afla în zbor, informează AFP.  

Un pensionar în vârstă de 77 de ani „care se dusese cu maşina să voteze la alegerile europene" duminică nu s-a mai întors de atunci la casa sa din Mischendorf (est), a anunţat luni poliţia într-un comunicat. Căutările acestuia continuă.

Precipitaţiile extrem de abundente au afectat cel mai puternic sudul regiunii Burgenland, aflată la graniţa cu Slovenia şi Ungaria, unde au provocat numeroase pagube şi au rupt un dig, întreaga ţară fiind însă afectată în diferite grade.

Drumuri impracticabile, pivniţe şi câmpuri inundate şi peste 2.000 de intervenţii ale pompierilor în mai multe regiuni: precipitaţiile abundente din ultimele săptămâni au făcut ca nivelul afluenţilor şi lacurilor să crească la niveluri alarmante.

În Styria (sud-est), şase secţii de votare au fost inundate sau au fost inaccesibile, potrivit autorităţilor locale intervievate de AFP.

Citește și
scoala, Gaza, ONU
Pentagonul anunţă reinstalarea pontonului american pentru livrarea de ajutoare în Gaza, după ce a fost avariat de o furtună

Un muncitor croat în vârstă de 36 de ani, care efectua lucrări cu un excavator, a căzut într-un pârâu şi a rămas blocat în cabină.

El a murit la spital, în pofida tentativelor de reanimare, iar moartea sa este tratată de poliţie ca un accident de muncă.

În plus, un avion al companiei Austrian Airlines care venea din Palma de Mallorca a fost surprins duminică după-amiază de o furtună cu grindină în apropiere de Viena.

Avionul a reuşit să aterizeze în siguranţă, deşi suferise avarii la nivelul botului şi al altor suprafeţe din partea din faţă. Niciun pasager nu a fost rănit în acest „incident care a durat doar câteva secunde".

Nivelul maxim al apelor ar urma să fie atins mâine, iar ploile vor continua până miercuri seara, potrivit serviciului naţional de meteorologie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult