Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Furtuna Kathleen a provocat anularea sau devierea unor zboruri în Marea Britanie şi pene de curent în Irlanda

Pasagerii companiilor aeriene s-au confruntat, sâmbătă, cu probleme pe aeroporturi din unele regiuni ale Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din cauza anulării unor zboruri în urma unei furtuni.

Perturbarea cauzată de furtuna Kathleen, denumită astfel de Serviciul irlandez de meteorologie - a 11-a furtună din sezonul 2023-2024 care a primit nume - a afectat cursele aeriene pe aeroporturile din Irlanda şi Marea Britanie, inclusiv pe Aeroportul Manchester şi Aeroportul Belfast City.

Aeroportul din Dublin a anunţat că a recomandat călătorilor să ţină legătură cu compania lor aeriană pentru a fi la curent cu informaţiile actualizate, după ce condiţiile meteorologice de pe alte aeroporturi au condus la unele anulări şi devieri ale curselor.

EasyJet a declarat că, din cauza impactului furtunii, unele zboruri către şi dinspre „Isle of Man şi Belfast International nu au putut opera” sâmbătă.

„Facem tot posibilul pentru a minimiza impactul perturbărilor meteorologice”, a declarat compania aeriană pentru Reuters într-un comunicat.

Citește și
furtuna
Spania, măturată de furtuna Nelson. Patru persoane au murit. Un bărbat s-a înecat vrând să salveze un adolescent căzut în apă

EasyJet a precizat că oferă clienţilor ale căror zboruri au fost anulate opţiunea de a se transfera la un zbor alternativ sau de a primi o rambursare, cazare la hotel şi mese.

În Scoţia, serviciile feroviare şi de feribot au fost, de asemenea, afectate şi s-au confruntat cu întreruperi de funcţionare din cauza furtunii Kathleen, serviciile feroviare scoţiene implementând restricţii temporare de viteză.

Vânturile puternice asociate furtunii Kathleen au provocat o serie de pene de curent, aproximativ 34.000 de locuinţe, ferme şi sedii comerciale fiind afectate, după cum a declarat furnizorul irlandez de energie ESB Networks.

„Echipele ESB Networks sunt mobilizate în zonele afectate şi răspund la întreruperile de curent acolo unde condiţiile sunt sigure pentru a face acest lucru”, a indicat compania, sâmbătă, într-o informare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult