Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Furtuna Ciaran a făcut prădăd în Europa. Traficul a fost blocat, școlile au fost închise și sute de oameni au rămas fără casă

Your browser doesn't support HTML5 video.

O furtună violentă a paralizat traficul, a smuls acoperișuri și a făcut victime în vestul Europei. Pe coastele Franței, de la Atlantic, vântul a suflat cu peste 200 de kilometri pe oră, un record pentru această zonă.

În sudul Angliei, partea cea mai afectată a Regatului Unit, 10.000 de locuințe au rămas fără curent electric și sute de școli au fost închise. Iar în Olanda, vântul foarte puternic a blocat traficul aerian.

Furtuna Ciaran a lovit necruțător Insulele Canalului din Marea Britanie. Vântul a spart ferestrele caselor și a scos copacii din rădăcină. Monitorul din camera unui bebeluș a surprins momentul în care vijelia face țăndări un geam.

40 de familii au fost nevoite să-și părăsească locuințele și s-au refugiat într-un hotel. Trei persoane au fost rănite și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Portul britanic Dover a fost închis din cauza valurilor uriașe. Joi, în jurul prânzului, a fost reluat traficul doar pentru ambarcațiunile care transportă marfă. De altfel, tot sudul Angliei a fost grav afectat. Peste 300 de şcoli au fost închise și traficul feroviar a fost complet blocat.

Citește și
tren
MAE, atenţionare de călătorie pentru Franţa. Circulaţia mai multor trenuri va fi oprită după un cod portocaliu de furtună

Autoritățile au emis cod portocaliu de vreme rea și i-au îndemnat pe localnici să stea departe de regiunile costiere, din cauza pericolului mare de inundații.

În Franţa, furtuna Ciaran a ucis o persoană şi a lăsat peste un milion de familii fără electricitate. În mai multe zone din regiunile Bretania şi Normandia a fost cod roşu de vânt puternic.

În departamentul Finistere din Bretania, vântul a suflat cu peste 200 de km pe oră. Traficul a fost complet interzis, iar autoritățile le-au cerut insistent localnicilor să rămână în case.

Ciaran a adus și în Olanda ploi abundente și vânt puternic. Compania aeriană olandeză KLM a anunțat că anulează toate zborurile programate pentru joi, din cauza rafalelor de peste 100 de km pe oră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult