Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Furtuna Bruno: două persoane au murit, în Spania

Două persoane au murit, miercuri, în Spania în urma rafalelor de vânt provocate de furtuna ''Bruno'' care a menţinut în stare de alertă mare parte a acestei ţări, au indicat serviciile de urgenţă, citate de AFP.

Un bărbat a decedat după ce a căzut de la balconul locuinţei sale din staţiunea balneară catalană Segur de Calafell din cauza forţei vântului, a notat pe contul său de Twitter serviciul public de salvare din Catalonia (nord-est), potrivit Agerpres.ro

Serviciul a primit peste o mie de apeluri de urgenţă, în special de la locuitori din provinciile Barcelona şi Tarragona.

În largul insulei Mallorca, în Marea Mediterană, un bărbat în vârstă de 47 ani s-a înecat după ce a căzut în apă de la bordul unui velier într-o zonă aflată sub cod portocaliu de vreme nefavorabilă, a indicat serviciul de salvare din Insulele Baleare. Potrivit presei locale, bărbatul nu a reuşit să ajungă la ţărm din cauza vântului şi a valurilor mari.

Miercuri, unsprezece provincii spaniole din nordul şi estul ţării au fost plasate în stare de alertă, conform serviciilor de meteorologie.

S-au înregistrat rafale de vânt de până la 120 de kilometri la oră şi valuri de zece metri, menţionează sursa citată.

Vântul puternic a determinat prăbuşirea unor obiecte de mobilier stradal, dar şi a unor semne de circulaţie, decoraţiuni de Crăciun şi crengi

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult