Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Furnizorul Apple din China ar fi avut un rol important în eliminarea politicii zero-Covid

Furnizorul Apple din China ar fi jucat un rol esențial pentru ridicarea parțială a restricțiilor din China. Directorul fondator al Foxconn a avertizat guvernul de la Beijing că politica zero Covid pune în pericol economia Chinei.

Terry Gou ar fi trimis o scrisoare oficialilor chinezi, în urmă cu mai mult de o lună, spun surse citate de Wall Street Journal și Reuters și preluate de news.ro.

Apelul directorului de la Foxconn a jucat un rol major în a convinge conducerea Chinei să redeschidă rapid economia şi să se îndepărteze de politica sa de toleranţă zero Covid-19, potrivit surselor citate. Reprezentanții lui Terry Gou au transmis într-un comunicat că „neagă cu fermitate” faptele relatate de articolul WSJ. Foxconn, care este cel mai mare producător de iPhone-uri, a refuzat să comenteze, în timp ce Biroul de Informaţii al Consiliului de Stat al Chinei nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Fabrica din Zhengzhou a companiei din Taiwan a fost afectată de proteste ale angajaţilor în noiembrie, provocate de nemulţumirile provocate de restricţii şi nerespectarea unor promisiuni financiare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult