Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Frizer denunțat la Comisia pentru Drepturile Omului, după ce a refuzat să tundă o fetiță

Un frizer din Australia, care a refuzat „în mod politicos” să tundă o fetiță pe motiv că nu avea experiența necesară, a fost reclamat la Comisa pentru Drepturile Omului și Oportunități Egale din Australia.

Incidentul a avut loc în luna decembrie când Sam Rahim, proprietarul unei frizerii din Sydney, a refuzat solicitarea unei femei care voia ca fiica sa să fie tunsă, scrie 9News.

Bărbatul a refuzat-o, explicându-i că nu este calificat să tundă fete și că nu are experiența necesară.

„A insistat, spunând că ar trebui să o fac. I-am răspuns că sunt saloane pentru femei la un minut, dar s-a enervat și a ieșit din frizerie. Nici nu mai pot să dorm. Nu înțeleg de ce cineva ar face ceva de acest gen. Cred că aș fi făcut-o de rușine dacă ar fi mers la școală cu părul ciopârțit”, a spus frizerul, explicând că nu are experiența necesară ca să tundă fete.

Ca urmare, femeia i-a făcut plângere, motivând că fiica sa a fost discriminată.

Citește și
Kayla Hart
A intrat la Starbucks cu un tricou pro-Trump, dar a iesit in lacrimi. Ce i-a scris barmanul pe paharul de plastic

„I-am făcut plângere pentru că a refuzat să o tundă doar pentru că este fată. I-am zis că nu vreau un stil anume, ci doar să îi taie părul. El a spus că își dorește ca frizeria sa să fie dedicată doar băieților și bărbaților. Nu a spus niciodată că nu este calificat”, a susținut femeia, care este avocat.

Pe de altă parte, Consiliul Hairstiliștilor din Australia i-a luat apărarea, precizând că sunt necesare anumite aptitudini pentru a tunde părul femeilor.

„Unii frizeri, precum Sam Rahim tund bărbați de mulți ani. Înțeleg de ce nu s-a simțit confortabil să o tundă pe fetiță”, a spus Sandy Chong, reprezentantă a acestui consiliu.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult