Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Franța vrea să interzică părinților să pună poze cu copiii lor pe rețelele de socializare. Care este motivul

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Franța ar putea deveni ilegal să postezi online fotografii cu proprii copii.  

Parlamentul de la Paris dezbate o lege care i-ar face pe părinți responsabili pentru dreptul la intimitate al copiilor minori.

În cazul în care imaginea copiilor este folosită de părinte în mod abuziv și vătămător, un judecător îi poate interzice acestuia să mai posteze online instantanee cu minorul.

Restricțiile ar urma să-i vizeze în special pe părinții cu statut de influencer, care se folosesc de pozele drăgălașe pentru a câștiga popularitate și bani pe rețelele de socializare, dar sunt destui care încarcă poze pe conturile lor ca să vadă restul familiei și prietenii cât a mai crescut copilul ori cum și-au petrecut vacanța.

Odată ajunsă în mediul online, o fotografie cu greu poate fi ștearsă și riscă să fie folosită în scopuri ilegale precum pornografia infantilă.

Citește și
fotografie mama copil
Țara în care ar putea deveni ilegal să postezi online fotografii cu copiii tăi. „Vedem tot mai multe cazuri, dar tot postăm”

Un alt risc este legat de folosirea Inteligenței Artificiale pentru crearea de imagini deep-fake, menite să manipuleze digital materialele postate pe rețelele de socializare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult