Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Franța ar trebui să ia în considerare vaccinarea obligatorie a populației în cazul înrăutățirii pandemiei. Anunțul experților

Franţa ar trebui să ia în considerare vaccinarea obligatorie a populaţiei în cazul înrăutăţirii pandemiei de Covid-19, potrivit autorităţii pentru sănătate.

Franţa ar trebui să ia în considerare dacă să introducă obligativitatea vaccinării populaţiei pentru Covid-19, astfel încât guvernul să poată acţiona rapid în cazul înrăutăţirii epidemiei, a afirmat vineri autoritatea pentru sănătate din ţară, transmite Reuters, potrivit News.ro.

În urma revenirii la creştere a numărului de cazuri noi de coronavirus, guvernul a impus vaccinarea obligatorie a lucrătorilor din sectorul medical împotriva Covid-19, dar a evitat impunea vaccinării pentru populaţie în general.

Autoritatea pentru sănătate HAS a afirmat într-un comunicat că discuţia ar trebui să se concentreze pe extinderea obligativităţii vaccinării dincolo de actualul proiect de lege al guvernului şi să ia în considerare dacă să facă vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele vulnerabile la infectarea cu Covid-19, pentru persoanele care lucrează cu publicul şi chiar pentru publicul larg.

”Dinamica epidemiei necesită acum o creştere masivă a acoperirii vaccinale ... notabilă pentru cei mai vulnerabili oameni”, a afirmat HAS.

Citește și
Proteste în Franţa, după ce Macron a anunțat restricții pentru persoanele fără certificat sanitar
Proteste în Franţa, după ce Macron a anunțat restricții pentru persoanele fără certificat sanitar

Franţa a înregistrat o creştere a numărului de vaccinări săptămâna aceasta, după ce preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că, începând cu 21 iulie, oamenii vor trebui să prezinte dovezi ale vaccinării, imunităţii sau un test negativ recent pentru a putea intra în locuri publice precum trenuri, cinematografe şi restaurante.

Miercuri, mii de oameni din Paris au manifestat împotriva planului lui Macron pentru un permis de sănătate pentru a intra în locuri publice.

După ce a scăzut de la peste 42.000 pe zi la jumătatea lunii aprilie la mai puţin de 2.000 pe zi la sfârşitul lunii iunie, numărul mediu de infecţii noi pe zi a revenit la o creştere rapidă, situându-se acum la aproximativ 5.000 pe zi.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult