Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fostul proprietar al Harrods, acuzat într-un documentar BBC că a violat cinci femei

Fostul proprietar al Harrods, Mohamed Al Fayed, a fost acuzat că a violat cinci femei şi că a abuzat sexual cel puţin alte 15 pe când lucrau la magazinul de lux, potrivit unei investigaţii BBC.

Mai mult de 20 de femei, toate foste angajate ale lui Fayed, au declarat într-un documentar BBC că au fost agresate sexual de acesta şi că Harrods a acoperit abuzurile.

Proprietarii actuali ai magazinului s-au declarat „absolut îngroziţi” de aceste acuzaţii şi au prezentat scuze victimelor.

Fayed, care a vândut Harrods în 2010, a murit anul trecut la vârsta de 94 de ani. În necrologul său din The Guardian se menţionează că, în timpul vieţii sale, au existat acuzaţii repetate de hărţuire sexuală a personalului feminin.

În 2009, Crown Prosecution Service a decis să nu-l pună sub acuzare pe Fayed pentru că ar fi agresat sexual o fată de 15 ani la magazin. În 2013, Fayed a fost interogat de poliţie după ce o femeie a afirmat că a atacat-o sexual în apartamentul său din Park Lane, după un interviu de angajare. Poliţia a redeschis cazul în 2015, dar nu a luat nicio altă măsură. Fayed a negat întotdeauna acuzaţiile.

Presupusele victime oferă relatări detaliate ale abuzurilor, inclusiv unele filmate, în noul documentar, "Al Fayed: Predator la Harrods". Acesta susţine că abuzurile au avut loc în Londra, Paris, Saint-Tropez şi Abu Dhabi.

Realizatorii documentarului spun că femeile au depus mărturie după ce l-au văzut pe Fayed portretizat cu simpatie în serialul Netflix "The Crown". Episoadele în cauză au arătat relaţia Dianei, Prinţesa de Wales, cu fiul lui Fayed, Dodi, şi moartea lor într-un accident de maşină în 1997.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult