Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fostul poliţist Derek Chauvin încearcă să scape de condamnarea primită după ce l-a ucis pe George Floyd

Fostul poliţist Derek Chauvin încearcă să obţină anularea procesului în care a fost condamnat la peste 22 de ani de închisoare pentru uciderea afro-americanul George Floyd.  

Derek Chauvin a fost condamnat, în 2021, la pedeapsa cu închisoarea, fiind vinovat de uciderea George Floyd.

Avocaţii lui Chauvin susţin acum că actul de justiţie nu a fost echitabil, în special din cauza atenţiei presei. Ei susțin că fostul polițist a primit numeroase amenințări pentru că procesul său a fost extrem de mediatizat.

Apărarea lui Chauvin încearcă să convingă o instanţă de apel că procesul ar fi trebuit strămutat. Fostul poliţist nu va fi însă eliberat, indiferent de rezultatul apelului, conform AFP și Agerpres

El şi-a recunoscut în faţa unui judecător federal și a admis că a încălcat drepturile civile ale lui Floyd, fiind condamnat definitiv pentru această infracţiune la 22 de ani de închisoare.

Citește și
roger waters
Roger Waters, cofondatorul legendarei trupe Pink Floyd, a devenit unul dintre dușmanii Ucrainei. Cum a deranjat Kievul

În procesul pentru omucidere din Minnesota, apărătorii lui Chauvin au susţinut că Floyd a decedat de fapt din cauza unei supradoze de droguri şi a unor probleme de sănătate mai vechi. În realitate, George Floyd a murit după ce polițistul a stat cu genunchiul apăsat pe spatele său timp de aproximativ 10 minute.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult