Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fost comandant NATO: Pierderea generalilor de top de către Rusia este fără precedent în istoria modernă

Fostul general NATO pentru Europa, James Stavridis, susține că „incompetența uimitoare” a armatei ruse în Ucraina a dus la o pierdere de generali și alți ofițeri de vârf, fără precedent în istoria modern, scrie The Hill.

„În istoria modernă, nu există nicio situație comparabilă în ceea ce privește moartea generalilor. … Aici, pe partea rusă, într-o perioadă de două luni, am văzut cel puțin zece generali uciși, dacă nu mai mulți”, a spus Stavridis la postul de radio WABC 770 AM într-un interviu difuzat duminică.

Pentru comparație, Stavridis a citat recentele conflicte americane, spunând că „nici un general nu și-a pierdut viața în luptă” în războaiele americane din Afganistan și Irak.

„Nu sunt uciși doar generalii, mai putem adăuga incapacitatea lor de a conduce logistica, planul de luptă prost și pierderea navei lor amirale pe mare”, a spus Stavridis.

„A fost o performanță proastă a rușilor până acum”, a spus Stavridis.

Generalii ruși și personalul militar de vârf care ar fi fost uciși în invazie sunt: comandantul adjunct al Armatei a 8-a, generalul-maior Vladimir Petrovici Frolov , comandantul adjunct al Armatei 41 combinate din districtul militar central Andrei Suhovetsky, general- maior Vitaly Gerasimov , locotenentul general Yakov Rezantsev și col. Serghei Sukharev , comandantul Regimentului 331 de elită a Gărzii Aeropurtate.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult