Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Forumul Economic Mondial de la Davos, în pericol din cauza ninsorilor abundente din acest an

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unii dintre cei mai puternici şi influenţi oameni de pe planetă vin, începând de astăzi, în staţiunea elveţiană Davos, pentru Forumul Economic Mondial.

Lista problemelor lumii, care vor fi dezbătute, este la fel de mare ca zăpada din Alpi, după ninsori cum nu s-au mai văzut de câteva decenii. Davosul se transformă mereu, în această perioadă a anului, într-o fortăreaţă, dar troienele complică şi mai mult măsurile de securitate.

E atât de multă zăpadă la Davos încât poţi construi un iglu, s-a gândit Richard Quest, analistul pe teme economice de la CNN. Iar principiile construirii acestei structuri seamănă cu discuţiile de la Forumul economic, unde se tot caută soluţii pentru depăşirea marilor probleme ale lumii contemporane.

”Iată poverile despre care se discută la Davos, unde fiecare încearcă să rezolve fracturile din această lume cu multe necazuri. Nu trebuie să rămână spaţii libere... Fără fracturi... "Cărămizile" de zăpadă trebuie să fie perfect aliniate, altfel iglu-ul s-ar putea prăbuşi. E un mare risc! Dacă nu ai măiestria eschimoşilor, nu e deloc simplu să construieşti un iglu”, spune acesta.

Mulţi dintre cei care vin la Forumul economic îl acuză pe preşedintele Trump că, în loc să încerce să le reducă, de fapt adânceşte fracturile lumii.

Citește și
shakira davos
Matt Damon si Shakira, la Forumul Economic Mondial de la Davos. Subiectele abordate de vedete: apa potabila si educatie

Iar cei care se mulţumesc cu o colibă de zăpadă bine făcută au un mesaj pentru cei care trăiesc într-un turn de sticlă. ”De ce să trăieşti într-un turn? Doar devine tot mai mare şi mai mare...”

Trump şi-a anunţat participarea la Davos, unde are de gând să promoveze doctrina lui, "America înainte de toate", sfidându-i pe cei care cred în continuare într-o economie globală. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult