Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Forțele pro-ruse susțin că au respins un asalt al ucrainenilor la centrala nucleară Zaporojie

O încercare de a relua controlul centralei nucleare Zaporojie de către forțele speciale ucrainene a fost respinsă, potrivit unuia dintre oficialii instalați de ruși în estul Ucrainei ocupate, scrie The Guardian.

Agenția de știri de stat RIA Novosti îl citează pe Vladimir Rogov, unul dintre liderii instalați de Rusia în Zaporojie, care a declarat că „noaptea trecută, un grup mare de bărci de debarcare, înțesate cu militanți ai forțelor de operațiuni speciale, au părăsit regiunea sudică a orașului Zaporojie și alte direcții. Tentativa de debarcare a fost respinsă”.

Rogov a declarat pentru agenția de știri că aproximativ 30 de bărci au participat la tentativa de debarcare, dar că situația este sub control și că nu există planuri de evacuare a Enerhodar, așezarea apropiată centralei.

RIA nu a publicat nicio dovadă care să susțină afirmațiile, în afară de cuvintele lui Rogov.

Forțele rusești au ocupat cea mai mare centrală nucleară din Europa încă din primele zile ale războiului. Atât Ucraina, cât și Rusia s-au acuzat reciproc că au tras asupra centralei și că au riscat un accident nuclear.

Citește și
soldați
Șeful serviciilor de informații din Ucraina anunță când se va termina războiul

Încercările de a face ca zona să fie declarată zonă demilitarizată din motive de siguranță nucleară au eșuat. Centrala ZNPP este situată în Zaporojie, una dintre regiunile pe care Rusia a pretins că le „anexează”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult