Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Forțele Kievului deschid un nou front pe teritoriul Rusiei. „A doua operațiune de succes, după Kursk” | VIDEO

Forțele ucrainene au străpuns o nouă secțiune a graniței cu Rusia. Anunțul a fost făcut, luni, de Brigada 95 Aeriană a Ucrainei, care dat publicității imagini din trimpul incursiunii.

Locația exactă și ora atacului nu au fost dezvăluite, dar Brigada a transmis că a fost „a doua operațiune de succes de trecere a frontierei ruse de la începutul operațiunii din regiunea Kursk”.

Forțele ucrainene au pătruns în regiunea Kursk la 6 august, cucerind aproximativ 100 de așezări și peste 1.300 de kilometri pătrați, scrie The Kyiv Independent.

În ultimele săptămâni, Rusia a lansat un contraatac în regiune, care a fost oprit pe 18 septembrie, conform armatei ucrainene.

Citește și
centrala nucleara
Instalațiile nucleare din Ucraina, vizate de bombe. Planul rușilor până în iarnă

Unul dintre obiectivele incursiunii trupelor ucrainene în regiunea Kursk a fost acela de a forța Rusia să își redistribuie forțele de pe frontul din Ucraina, în primul rând din sectorul Pokrovsk.

Începând cu 19 septembrie, Moscova a mutat aproximativ 40.000 de soldați ruși în regiunea Kursk, a anunțat liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult