Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Forțele aeriene din Marea Britanie au interceptat două bombardiere rusești Tu-142 la nord de Scoția

Avioane Royal Air Force (RAF) au intercepta două bombardiere rusești de patrulare maritimă cu rază lungă de acțiune, la nord de Insulele Shetland, Scoția, în această dimineață, a declarat ministerul apărării din Marea Britanie, scrie Sky News.

Ministrul forțelor armate din Marea Britanie, James Heappey, a declarat că avioanele sunt „gata să contracareze orice potențială amenințare la adresa teritoriului Regatului Unit”.

Ei au monitorizat aeronavele rusești de patrulare maritimă Tu-142 Bear-F și Tu-142 Bear-J, folosite pentru recunoaștere și război antisubmarin și numite „Bear F” de către NATO, în spațiul aerian internațional în timp ce treceau la nord de Regatul Unit și plecau din „zona de interes a Regatului Unit”.

Avioanele au fost lansate de la una dintre cele două stații de alertă cu reacție rapidă din Marea Britanie - RAF Lossiemouth din Scoția. Un tanc aerian Voyager a fost, de asemenea, trimis pentru a oferi capacitatea de realimentare pentru a extinde raza operațională a avioanelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult