Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Atac al islamiştilor Al-Shabaab asupra unui hotel din Mogadiscio. Mai mulți jihadiști s-au baricadat în interior

Focuri de armă și explozii s-au soldat vineri cu victime la un hotel unde mai mulți jihadiști s-au baricadat în interiorul locației, potrivit unor surse din domeniul securității și martorilor.

Atacul islamiștilor radicali din gruparea Al-Shabaab asupra hotelului Hayat din Mogadiscio a văzut focuri de armă în capitala somaleză între forțele de securitate și jihadiști, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„O explozie enormă a răsunat cu câteva minute înainte ca atacatorii să pătrundă în forţă în hotel”, a spus sursa citată.

„Nu avem detalii până în prezent, dar există victime, iar forţele de securitate sunt angajate cu duşmanul care s-a baricadat în interiorul clădirii”, a adăugat el.

Martorii au precizat că o a doua explozie a avut loc la câteva minute după prima, soldându-se cu victime printre salvatori, membri ai forţelor de securitate şi civili care s-au grăbit spre hotel după prima explozie.

„Zona este acum izolată şi au loc schimburi de focuri între atacatori şi forţele de securitate”, a spus un martor.

Gruparea islamistă cu legături cu Al Qaeda, Al-Shabaab, angajată de 15 ani într-o insurgenţă împotriva guvernului federal somalez, a revendicat responsabilitatea pentru atac.

„Un grup de atacatori al Al-Shabaab a intrat cu forţa în hotelul Hayat la Mogadiscio, combatanţii trag la întâmplare în interiorul hotelului”, a scris gruparea într-un comunicat pe un site de internet favorabil.

Combatanţii Al-Shabaab au fost alungaţi din principalele oraşe ale ţării, între care Mogadiscio în 2011, dar rămân implantaţi în vaste zone rurale. În aceste ultime luni, ei şi-au intensificat atacurile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult