Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Focuri de armă pe aeroportul din Chişinău. Cel puţin două persoane au fost ucise. Primele reacții oficiale | VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un incident armat a avut loc vineri pe aeroportul din Chişinău, unde un cetăţean străin a deschis focul, ucigând cel puţin două persoane; atacatorul a fost în cele din urmă capturat, relatează presa de peste Prut şi agenţia Reuters.

UPDATE 20:35 - Potrivit premierului Republicii Moldova, Dorin Recean, atacatorul este din Tadjikistan, fostă republică a URSS.

“Unui cetățean din Tadjikistan de 43 de ani i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră. O altă persoană – pasager – a fost rănită și se află în îngrijirea medicilor“, a fost mesajul postat pe Facebook de către premierul Republicii Moldova.

Știrea inițială: 

Potrivit publicaţiei Ziarul de Gardă, un bărbat care a sosit cu un zbor din Turcia a deschis focul şi s-a baricadat ulterior într-o încăpere a aeroportului.

Citește și
Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu, prezent la Chișinău: „Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”

Cel puţin un poliţist de frontieră a fost rănit, iar aeroportul a fost evacuat şi unitatea specială a poliţiei a intervenit de urgență, informează Reuters, citată de Agerpres.

Jurnal.md scrie că este vorba despre un cetăţean străin căruia i-ar fi fost refuzată intrarea în ţară, caz în care atacatorul ar fi trebuit să treacă cu arma de controlul de securitate pe aeroportul de plecare.

Ministerul moldovean de Interne a confirmat că cel puţin două persoane au fost ucise, iar atacatorul a fost capturat şi este rănit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult