Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fiul unui oligarh, obligat să-i plătească mamei sale peste 100 de milioane de dolari, într-un mega-divorț

Un judecător din Londra a decis, miercuri, că fiul unui oligarh rus trebuie să-i plătească mamei sale despăgubiri în valoare de 104 milioane de dolari.

Decizia a fost luată după ce magistratul a constatat că tânărul a încercat să-și ajute tatăl să ascundă bunuri în procesul de divorț al părinților săi.

Mai exact, Temur Akhmedov ar fi complotat împreună cu tatăl său, miliardarul Farkhad Akhmedov, pentru a acoperi activele fabuloase ale bărbatului, printre care mai multe conace, un superyacht de 400 de milioane de dolari, un elicopter și o colecție de artă, astfel încât mama tânărului, Tatiana Akhmedova, să nu primească întreaga sumă care i se cuvine, după divorțul survenit în 2016 între cei doi.

Judecătorul l-a descris pe Temur drept „o persoană necinstită care va face orice pentru a-și ajuta tatăl”, potrivit The Guardian.

„Toate familiile fericite sunt la fel, fiecare familie nefericită este nefericită în felul său. Cu scuze pentru Tolstoi, familia Akhmedov este una dintre cele mai nefericite care au apărut vreodată în sala mea de judecată”, a adăugat judecătorul Gwynneth Knowles în hotărârea sa, cu referire la Anna Karenina, roman scris de Lev Tolstoi.

Citește și
megan fox
Divorț la Hollywood. Megan Fox s-a despărțit de Brian Austin Green

În 2016, Farkhad Akhmedov a fost obligat să-i plătească Tatianei 631 de milioane de dolari, sau 41,5% din averea sa.

Până în prezent, însă, Farkhad Akhmedov a achitat doar aproximativ 6,9 milioane de dolari, ceea ce a dus la acțiunea în instanță a Tatianei Akhmedova împotriva fiului ei.

Temur a fost acuzat că ar fi acționat ca „locotenent” al tatălui său bogat pentru a ajuta la ascunderea bunurilor.

„Hotărârea de astăzi este încheierea inevitabilă, dat fiind eșecul lui Farkhad de a se comporta onorabil în prima instanță”, a afirmat judecătorul într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al lui Temur Akhmedov a declarat că acesta a fost „prins în destrămarea mariajului părinților săi” și că „nu a încercat niciodată să ia partea cuiva sau să se implice dar a fost inevitabil prins într-un vortex al unei dispute familiale amare”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult