Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fiul miliardarului de la bordul submersibilului Titan nu a vrut să meargă în expediție. Cum s-a lăsat convins

Fiul miliardarului pakistanez, care a murit alături de tatăl său și alți trei membri ai echipajului în tragedia submersibilului Titan, era „îngrozit” de călătoria subacvatică și „a fost de acord să meargă doar pentru că era Ziua Tatălui”.  

Nava a dispărut după mai puțin de două ore de la începerea călătoriei sale în adâncuri, cu cinci pasageri la bord - Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, scafandrul francez Paul Henry Nargeolet, miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul acestuia, Suleman Dawood, scrie Unilad.

După zile de căutări extinse în Oceanul Atlantic, Paza de Coastă americană a declarat, joi seară că, în opinia sa, submersibilul a suferit o „implozie”, care a dus la o „defecțiune catastrofală”.

„Credem acum că directorul nostru Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeolet au fost din păcate pierduți. Acești oameni au fost adevărați exploratori care au împărtășit un spirit distinct de aventură și o pasiune profundă pentru explorarea și protejarea oceanelor lumii. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în aceste momente tragice. Plângem pierderea vieții și bucuria pe care au adus-o tuturor celor pe care îi cunoșteau. Acesta este un moment extrem de trist pentru angajații noștri dedicați, care sunt epuizați și profund îndurerați de această pierdere”, a declarat compania OceanGate Expeditions.

Mătușa adolescentului Suleman Dawood i-a adus între timp un omagiu nepotului ei, spunând că ar fi făcut „orice pentru oricine”.

Citește și
josh gates
Celebrul explorator Josh Gates mărturisește ce probleme au fost atunci când a călătorit cu submersibilul Titan

Azmeh Dawood a spus că Suleman Dawood era atât de generos, încât a mers în expediție la insistențele tatălui său, chiar dacă nu era „foarte pregătit pentru asta”.

În ciuda faptului că era „îngrozit”, Azmeh a plecat în această călătorie doar pentru că voia să-i facă pe plac tatălui său, de Ziua Tatălui, a spus Azmeh, deoarece tatăl său era fascinat de epava Titanicului.

„Mă gândesc la Suleman, care are 19 ani, acolo, poate doar gâfâind pentru a respira... A fost paralizant, ca să fiu sinceră. Suleman a avut sentimentul că nu era în regulă și nu se simțea foarte confortabil să facă asta. Dar a fost o chestie de Ziua Tatălui. A fost o experiență care să întărească legătura dintre el și tatăl său, și a vrut să meargă în aventura vieții sale, la fel ca tatăl său. Tatăl său a vrut asta și ăsta a fost Sule până la capăt - ar face orice pentru oricine”, a declarat mătușa adolescentului pentru NBC, citată de Unilad.

Azmeh a spus că Shahzada a fost interesat de Titanic încă de când era mic, adăugând: „A fost cea mai mare dorință a lui, cel mai mare vis, totul”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult