Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Finlanda intenţionează să construiască un gard la graniţa cu Rusia anul viitor

Finlanda, stat membru NATO, a anunţat că intenționează ca, în 2023, să investească 139 de milioane de euro pentru construirea unui gard la graniţa de est cu Rusia.  

„Conform evaluării poliţiei de frontieră finlandeze, schimbarea mediului de securitate a făcut necesară construirea unui gard - barieră de-a lungul unei părţi a frontierei de est”, a transmis Poliţia de frontieră într-un comunicat citat de CNN și news.ro.

„Dacă Rusia îşi reduce controlul la frontieră, acest lucru poate provoca presiuni suplimentare de partea finlandeză a graniţei pentru a controla intrarea ilegală. Finlanda nu se poate baza pe eficacitatea controlului rusesc la frontieră”, se arată în comunicat.

Gardul de la frontieră  se va întinde pe o distanţă de 130 până la 260 de kilometri (80 până la 161 de mile) – doar o parte din graniţa de 830 de mile pe care o împarte cu Rusia – şi va fi asociat cu echipament de supraveghere şi cu un drum de patrulare.

Construcția unui astfel de gard este de aşteptat să dureze între trei și patru ani şi poate rezista aproximativ 50 de ani, potrivit poliţiei de frontieră finlandeze.

Citește și
Finlanda
Partidele parlamentare din Finlanda s-au pus de acord cu privire la construirea unui gard la graniţa cu Rusia

O secţiune - pilot va fi construită în Imatra începând din primăvara anului viitor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult