Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalului de Film de la Cannes și-a desemnat câștigătorii. Marele premiu Palme d'Or, câștigat de regizoarea Justine Triet

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cea de a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes și-a desemnat sâmbătă seară câștigătorii. Marele premiu Palme d'Or a fost câștigat de regizoarea franceză Justine Triet pentru pelicula ”Anatomia unei căderi”.

Cineasta în vârstă de 44 de ani este a treia femeie care obține marele trofeu, din toată istoria festivalului.

Trofeul Palme d'Or a fost înmânat de celebra actriță americană Jane Fonda. "Am parcurs un drum lung", a spuns ea, după ce a declarat că la prima ei participare la Festivalul de Film de la Cannes, în anii 70 - nicio femeie nu se afla pe lista regizorilor din competiție.

Filmul "Anatomie d'une chute" sau ”Anatomia unei căderi” este un thriller despre o scriitoare, interpretată de actriţa germană Sandra Huller.

Pelicula urmărește procesul în care scriitoarea încearcă să-şi dovedească nevinovăţia, după ce este acuzată de uciderea soțului ei.

Regizorul britanic Jonathan Glazer, cunoscut pentru pelicula ''Under the Skin'', revine cu primul său lungmetraj după 10 ani. Acțiunea peliculei „Zona de interes" este plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Filmul a fost filmat chiar la Auschwitz și prezintă viața familiei unui comandant al lagărului. Rolul soției este interpretat tot de actrița germană Sandra Huller.

Premiul pentru cel mai bun actor a fost obținut de japonezul Koji Yakusho pentru rolul său din filmul "Zile perfecte".

Actorul nipon interpretează cu măestrie roulul unui bărbat care trăiește din banii câștigați din curățarea toaletelor. Dar la final de zi omul de serviciu găsește modalități de a se bucura de micile plăceri cotidiene.

Filmul povestește despre viața aparent izolată a unor profesori de școală din zona rurală a Anatoliei de Est, din Turcia.

Un al treilea film asiatic, "Monster" / Monstrul a fost distins cu unul dintre marile premii - este vorba de Palm d Or pentru cel mai bun scenariu, atribuit japonezului Yuji Sakamoto.

Înainte să înmâneze acest trofeu, actorul american John C. Reilly a rămas tăcut pe scenă preț de mai multe secunde. A vurt să aducă astfel un omagiu scenariștilor care dau viaţă marilor capodopere cinematografice, făcând o trimitere evidentă la greva scenariştilor de la Hollywood.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult