Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul de Film de la Veneția se pregătește de o nouă ediție. 23 filme își dispută prestigiosul Leu de Aur

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel mai vechi festival de film din lume se pregăteşte să îşi redeschidă porţile. Competiţia de la Veneţia a anuntat marți lista celor care s-au înscris în concurs.

Printre peliculele care speră anul acesta la marele premiu, Leul de Aur, se numără "Priscilla", regizată de Sofia Coppola. Dar și un lungmetraj regizat de actorul Bradley Cooper, al doilea după "S-a nscut o stea", din 2018.

În acest an, 23 filme își dispută prestigiosul Leu de Aur. Cele mai multe sunt producții europene.

"Poor things", un film produs în Marea Britanie, cu Emma Stone, Mark Ruffalo și Willem Dafoe, concurează pentru marele premiu, alături de alte nume mari. În competiție a intrat și pelicula "Ferrari", în care Adam Driver joacă în rolul magnatului auto Enzo Ferrari.

Iar Bradley Cooper își va prezenta noul film pe care l-a scris și regizat. "Maestro" prezintă povestea compozitorului Leonard Bernstein, pe care îl și interpretează. Starul de la Hollywood e aproape de nerecunoscut în acest rol.

Citește și
barbie
Pelicula „Barbie” are cel mai bun weekend de lansare pentru un film regizat de o femeie

Alberto Barbera, directorul festivalului de film de la Veneția: „Sofia Coppola revine și ea la Veneția, după mulți ani de absență, cu un film intitulat "Priscilla". Titlul spune totul. E o încercare de a spune povestea adevărată și tulburătoare a soției foarte tinere a lui Elvis Presley”.

Veteranul Roman Polanski va fi prezent și în acest an la Veneția, în afara competiției, cu cel mai recent film al său, "The Palace".

Tot în afara competiției va rula și pelicula "Coup de Chance", regizată de Woody Allen.

Cea de-a 80-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția va avea loc între 30 august și 9 septembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult