Fenomenul apărut după pandemia de COVID-19, ce poate amenința 265 de milioane de oameni
Acest lucru se poate întâmpla din cauza efectelor economice negative provocate de pandemia de COVID-19, potrivit unui raport al Programul Alimentar Mondial (PAM).
Specialiştii se aşteaptă ca impactul generat de pierderea de venituri din activităţi turistice, scăderea comisioanelor obţinute din călătorii şi celelalte restricţii asociate pandemiei de coronavirus să lase aproximativ 130 de milioane de oameni în condiţii de foamete acută în acest an, care se vor adăuga celor 135 de milioane de persoane deja incluse în această categorie.
"Pandemia de COVID-19 este potenţial catastrofală pentru milioane de oameni care se află deja în situaţii critice", a spus Arif Husain, economist-şef şi director de cercetare, analiză şi monitorizare din cadrul PAM.
Țările membre ONU solicită "acces echitabil" la "viitoarele vaccinuri"
Cei 193 de membri ai Adunării Generale a ONU au adoptat luni prin consens o rezoluţie reclamând un "acces echitabil" la "viitoarele vaccinuri" împotriva COVID-19 şi subliniind "rolul conducător determinant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii", pus sub semnul întrebării de Statele Unite, relatează Agerpres.
Concentrat pe riposta sanitară, textul, iniţiat de Mexic şi incluzând aprobarea Washingtonului, solicită "întărirea cooperării ştiinţifice internaţionale pentru a combate COVID-19 şi intensificarea coordonării", inclusiv în sectorul privat.
Apelul la obţinerea de vaccinuri pentru toate ţările intervine într-un context în care numeroase firme farmaceutice şi laboratoare de cercetare s-au lansat în punerea lor la punct. Aceste vaccinuri, considerate cruciale pentru a ajuta la neutralizarea bolii, reprezintă o miză financiară considerabilă.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!