Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Donald Trump dă vina pe democrați, după ce mai multe femei l-au acuzat de hărțuire sexuală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Patru dintre femeile care îl acuză pe preşedintele Trump de hărţuire şi chiar agresiune sexuală şi-au unit vocile şi cer o anchetă a Congresului privind comportamentul celui mai puternic om al lumii.

UPDATE 16.30: Președintele Donald Trump s-a apărat, marți, de acuzațiile de hărțuire sexuală, precizând că sunt „povești fabricate de femei pe care nu le cunoaște și nu le-a cunoscut”, informează The Independent.

Totodată, președintele Statelor Unite a acuzat democrații „că au irosit mii de ore și milte milioane de dolari” cu ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile americane din noiembrie 2016, „În ciuda miilor de ore irosite și a numeroaselor milioane de dolari cheltuite, democrații nu au reușit să demonstreze implicarea Rusiei, așa că acum au trecut la acuzații false sau povești fabricate de femei pe care nu le cunosc și nu le-am cunoscut. Știre falsă”, a scris el, într-o postare pe Twitter.

16 femei l-au acuzat pe președintele american de comportament sexual inadecvat. Patru dintre ele au vorbt despre experiențele prin care au trecut într-o conferință de presă care a avut loc luni.

Donald Trump, vizat de campania #metoo

Citește și
donald trump
Administrația Trump face apel la reformarea sistemului privind migrația, după explozia din New York

Femeile, care s-au alăturat campaniei #metoo, spun că au fost hărţuite înainte ca Trump să devină preşedinte, pe când deţinea Concursul de frumuseţe Miss America şi era cunoscut drept magnatul imobiliarelor. Sunt acuzaţii false, a venit reacţia de la Casa Albă.

Samanta Holvey a povestit că, la 20 de ani, a fost umilită, la fel ca alte competitoare, în 2006, la Concursul Miss America, deţinut pe atunci de Donald Trump.

La rândul ei, Jessica Leeds, în vârstă de 70 de ani, spune că, pe când avea 38, a fost agresată sexual de Trump, în timpul unui zbor cu avionul, în care aveau locuri alăturate, la clasa întâi. Iar Rachel Crooks susţine că a fost sărutată cu forţa şi pipăită, pe când avea 22 de ani, şi era angajată la recepţia companiei imobiliare deţinută de magnatul devenit preşedinte.

La Casa aAbă, jurnaliştii tot pun întrebări, dar răspunsul este, invariabil, acelaşi.

Nikki Haley, ambasador american la ONU şi unul dintre membrii influenţi ai administraţiei Trump, spune că acuzatoarele preşedintelui au dreptul să fie ascultate. ”Cred că fiecare femeie care simte că a fost supusă la abuzuri sau tratată nepotrivit, în orice fel, are dreptul să vorbească”, a precizat aceasta.

Solicitarea pentru o anchetă în Congres vine după ce preşedintele s-a decis să-l sprijine, fără rezerve pe candidatul republican pentru Senat Roy Moore, acuzat şi el că ar fi abuzat mai multe femei, inclusiv minore. Republicanul, fost judecător de Alabama, neagă tot.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult