Modifica setarile cookie
Toate categoriile

FBI nu are nicio idee de ce a vrut Thomas Matthew Crooks să-l omoare pe Donald Trump. Vecin: ”Era cam ciudățel”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Agenții FBI nu au reușit să afle de ce tânărul Thomas Matthew Crooks a încercat să îl asasineze pe Donald Trump.  

CBS dezvăluie că unul dintre lunetiștii Secret Service l-a văzut și chiar i-a făcut o poză atacatorului, în timp ce dădea târcoale clădirii, cu un rucsac în spate. Dar, până când au venit agenții să clarifice situația, Crooks deschisese deja focul și fusese eliminat de alți lunetiști.

Chiar şi după ce au verificat telefonul lui Thomas Matthew Crooks, istoricul căutărilor pe internet și au intervievat 100 de rude, vecini și cunoscuți, agenţii FBI nu au indicii despre motivația atacului armat.

În schimb, dovezile găsite par să arate un interes pentru codare şi jocurile pe calculator, ceea ce înseamnă că ar fi știut să-și șteargă urmele online.

Liam Campbell, vecin al lui Thomas Matthew Crooks: ”Era cam ciudățel. Dar nu în sensul că avea cineva probleme cu el. Îl vedeam în autobuzul școlar. Stătea deoparte, izolat, păstra distanța. Nu vorbea cu nimeni și era lăsat în pace”.

Citește și
homas Matthew Crooks donald trump
Filmul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump. Unde s-a antrenat Thomas Matthew Crooks cu o zi înainte

Înainte de atac, Crooks a exersat tirul la un poligon de trageri, a cumpărat o scară şi 50 de cartușe. Sâmbătă seară, odată ajuns la mitingul electoral, a parcat maşina în apropiere, cu un dispozitiv exploziv improvizat ascuns în portbagaj. Mecanismul era conectat la un transmiţător pe care individul l-a avut asupra sa pe acoperiă.

Acest lucru sugerează că ar fi plănuit să declanşeze o explozie de la distanţă pentru a crea o diversiune.

Șefa Secret Service nu vrea să-și dea demisia

Mary Ellen O'Toole, fost agent și profiler FBI: ”Vă previn că motivația atacatorului, odată ce va fi stabilită, nu va mulțumi pe nimeni. Niciodată nu e satisfăcătoare, reacțiile vor fi de genul: „îți bați joc de mine? Chiar a făcut asta ca să capete faima? A făcut-o ca să fie demonizat?”.

Între timp, Secret Service este somat să explice cum a fost posibil să treacă 86 de secunde între alertele date de spectatori cu privire la prezența lui Crooks pe acoperiș și atacul propriu-zis.

Alejandro Mayorkas, secretar Homeland Security: ”Când spun că așa ceva n-ar fi trebuit să se întâmple, vorbesc de un eșec al serviciilor de securitate”.

Joe Biden: ”Eu mă simt protejat bine de Secret Service. Dar e legitimă întrebarea dacă agenția a făcut tot ce trebuia ca să prevină ce s-a întâmplat”.

”Kimberly Cheatle, directoare Secret Service: Secret Service este responsabil de protecția fostului președinte. Eu sunt cea care trebuie să dea socoteală. Eu sunt șefa. Reporter: Dar plănuiți să rămâneți în funcție? Kimberly Cheatle: Da, asta am de gând”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult