Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Familii îndurerate către Isreal: „Nu vă folosiți de moartea noastră pentru a aduce moartea altor oameni”

Noy Katsman știa că elogiul pentru fratele lor ucis îi va mânia pe cei care au venit la înmormântare, dar nu dorea ca violența morții lui Hayim Katsman să-i eclipseze viața de activist pentru pace.

Durerea și pierderea lui Hayim au fost amplificate de faptul că Israelul lansează un război în numele său, a spus Noy, care este non-binar. Așa că la înmormântare, bazându-se pe o tradiție evreiască de respect pentru cei îndoliați, Noy a cerut încetarea conflictului, scrie The Guardian

„Nu folosiți moartea și durerea noastră pentru a aduce moartea și durerea altor oameni și altor familii”, a spus Noy mulțimii de sute de oameni, în timp ce guvernul bombarda Gaza și se pregătește pentru o invazie terestră masivă.

„Nu am nicio îndoială că, chiar și în fața oamenilor Hamas care l-au ucis... el va vorbi în continuare împotriva uciderii și violenței oamenilor nevinovați”.

Argumentul împotriva represaliilor din Gaza, în timp ce Israelul se frământă de amploarea și brutalitatea masacrelor comise de Hamas din 7 octombrie, este nepopular. La un moment dat, cei aflați la înmormântare au fost într-o dezaprobare totală.

Dar apoi prietenii lui Hayim au venit să-i mulțumească lui Noy. „Unul mi-a spus: „Este exact ceea ce fratele tău ar fi vrut să spui.”

Hayim și Noy fac parte din comunitatea relativ restrânsă din Israel, activiști pentru pace și militanți pentru drepturile omului, oameni care cred în linii mari că țara lor nu poate purta un război pentru pace.

„În comunitățile afectate din sud unde oamenii au fost răniți, răpiți și sacrificați de Hamas, atât de mulți dintre ei au luptat pentru pace, atât de mulți dintre ei visau la un viitor diferit”, a spus Avner Gvaryahu, directorul executiv al Breaking the Silence, un grup fondat de veterani de luptă israelieni pentru a documenta abuzurile militare din teritoriile palestiniene ocupate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult