Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Familie răpusă de coronavirus. Mama, tatăl, fratele și sora erau în carantină într-un apartament

Moartea a patru membri ai aceleiași familii, în orașul Wuhan, epicentrul epidemiei cu coronavirus, ridică mai semne de întrebare privind carantină impusa de autorități locuitorilor orașului.

Presa chineză scrie că un regizor renumit de la Studioul de film Hubei, Chang Kai (55 de ani), a murit, pe 14 februarie, din cauza coronavirusului, după ce alți trei membri ai familiei sale, mama, tatăl și sora, au decedat în intervalul 28 ianuarie - 14 februarie.

Cei patru stăteau în carantină în același apartament, potrivit caixinglobal.com.

Un fost coleg de clasă al regizorului Chang a declarat că tatăl acestuia a început să aibă simptome ale infecției cu coronavirus pe 25 ianuarie, prima zi a Anul Nou Lunar. Chang și-ar fi dus părintele la mai multe spitale, în Wuhan, însă ar fi fost refuzat din cauza lipsei paturilor.

Trei zile mai târziu, tatăl lui Chang a decedat. Câteva zile mai târziu, pe 2 februarie, a murit și mama regizorului.

Citește și
Diamond Princess coronavirus
Al doilea român infectat cu coronavirus pe nava de croazieră Diamond Princess. Anunțul MAE

În aceeași zi, Zhong Nanshan, un epidemiolog chinez implicat în controlul epidemiei, a declarat, într-un interviu TV, că este „extrem de periculos” pentru spitalele cu paturi insuficiente să trimită acasă persoane diagnosticate cu virusul sau suspectate de apariția acestuia.

Tot pe 2 februarie, autoritățile din Wuhan au anunțat că pun capăt politicii de carantină la domiciliu și au început să sorteze pacienții în cazuri confirmate, cazuri suspecte, persoane cu febră - un simptom comun atât al noului coronavirus, cât și al multor alte probleme de sănătate - și al persoanelor care fusese în contact cu pacienții cu coronavirus, dar nu prezentă încă simptome. Noua politică a izolat pacienții din fiecare categorie și i-a tratat în consecință.

Însă, schimbarea abordării autorităților a venit prea târziu pentru familia Chang. Pe 14 februarie, la câteva ore după ce însuși Chang a murit, sora sa mai mare a pierdut lupta cu virusul. Soția lui Chang, care a contractat și boala, rămâne într-o stare gravă, scrie sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult