Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Familia lui Michael Schumacher pregătește un proces cu revista Die Aktuelle. Au publicat un „interviu” cu legenda Formulei 1

Familia lui Michael Schumacher intenționează să dea în judecată o revistă germană care a publicat un interviu generat de o inteligență artificială, cu legenda Formulei 1.

Publicația germană Die Aktuelle a publicat pe prima pagină a revistei un interviu exclusiv cu Michael Schumacher, care nu a mai fost văzut în public de când a suferit un grav traumatism cranian, într-un accident de schi în decembrie 2013.

Revista susținea că a obținut primul interviu cu septuplul campion de Formula 1. În promovarea „interviului” au scris: "Fără jumătăți de fraze slabe și nebuloase de la prieteni. Ci răspunsuri de la el! De Michael Schumacher, 54 de ani!" transmite ESPN.

Abia după ce „interviul" cu Schumacher a apărut în revistă, jurnaliștii au dezvăluit că articolul a fost generat de un chatbot AI.

Un purtător de cuvânt al familiei Schumacher a confirmat pentru ESPN că vor fi luate măsuri legale.

Citește și
Michael și Corinna Schumacher
Familia lui Michael Schumacher se pregăteşte să se mute în Spania. Corinna a cumpărat un teren de 200 de hectare

De la accidentul de schi, familia a făcut tot posibilul pentru a proteja intimitatea lui Michael, iar starea sa medicală este necunoscută. Se crede că acesta se află în casa familiei din Elveția.

Jurnaliștii de la Die Aktuelle au vorbit anterior cu familia Schumacher.

În 2014, revista a postat pe copertă o fotografie cu Michael și soția sa Corinna, cu titlul "Awake", numai că articolul în cauză era despre persoane care s-au trezit din comă în trecut.

De asemenea, revista a câștigat un proces împotriva soților Schumacher în 2015, după ce pe prima pagină a apărut un articol care se afirma că "o nouă iubire" a intrat în viața Corinnei. Numai că articolul era despre fiica cuplului, Gina.

Declarațiile Corinnei Schumacher

Corinna Schumacher a vorbit despre starea de sănătate a soțului ei doar la finalul unui documentar despre cariera sa în Formula 1, intitulat „Schumacher”: „Michael este aici. Diferit, dar este aici, iar asta ne dă putere, cred eu", a spus ea.

„Suntem împreună. Trăim împreună acasă. Facem terapie. Facem tot ce putem pentru ca Michael să se simtă mai bine și să ne asigurăm că se simte bine. Și pentru a-l face pur și simplu să simtă că este familia noastră, legătura noastră. Și, indiferent de ce se întâmplă, voi face tot ce pot. Cu toții vom face. Încercăm să continuăm ca o familie, așa cum îi plăcea lui Michael și încă îi place. Și ne continuăm viețile. 'Privatul este privat', așa cum spunea el întotdeauna.”

(...)

„Este foarte important pentru mine ca el să se poată bucura în continuare de viața lui privată cât mai mult posibil. Michael ne-a protejat întotdeauna, iar acum noi îl protejăm pe Michael."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult