Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Familia fostului șef de la Samsung a anunțat cum va plăti taxa pe moștenire în valoare de 11 miliarde de dolari

Your browser doesn't support HTML5 video.

Familia fostului șef de la Samsung, Lee Kun-hee, care a murit în toamnă, a anunţat cum va plăti taxa uriașă pe moştenire, de aproape 11 miliarde de dolari.

Printre altele, vor dona 23 de mii de opere de artă, unele semnate Picasso sau Dali, muzeelor din Coreea de Sud, iar sute de milioane de dolari vor merge în scopuri medicale.

După moartea patriarhului de la Samsung, Lee Kun-hee, în octombrie anul trecut, cea mai puternică familie din Coreea de Sud a primit un răgaz de şase luni din partea autorităţilor pentru a anunţa ce se va întâmpla cu averea celui care a fost cel mai bogat sud-corean.

Şi, mai ales, cum vor plăti taxa pe moştenire.

Averea tatălui, care a murit anul trecut, este estimată la 21 de miliarde de dolari. Iar Coreea de sud are una dintre cele mai mari rate a taxei pe moştenire din lume: 50,5%.

Citește și
ILikeIT. Ce telefoane au fost întoarse pe toate părțile de Marian Andrei. Gadgeturile au fost lansate oficial miercuri seară
ILikeIT. Telefoanele întoarse pe toate părțile de Marian Andrei. Gadgeturile au fost lansate oficial miercuri seară

Astfel, urmaşii, incluzând-o pe soţie şi trei copii, au de plătit către stat aproximativ 11 miliarde de dolari. Adică - a notat familia într-o rară declaraţie publică - "o taxă de moştenire de trei, patru ori mai mare decât încasările totale ale guvenului, din taxe pe venit, în anul 2020".

Pentru acoperirea acestei datorii uriaşe către Fisc, familia a anunţat o suită de donaţii filantropice, incluzând sute de milioane de dolari pentru tratarea cancerului la copii, pentru un spital de boli infecţioase, respectiv pentru dezvoltarea vaccinurilor.

De asemenea, 23.000 de opere de artă şi antichităţi vor fi donate muzeelor din Coreea de Sud. Colecţia personală de artă a lui Lee Kun-he include capodopere semnate Salvador Dalí, Claude Monet şi Pablo Picasso; dar şi sute de lucrări ale unor artişti coreeni bine cotaţi în lumea artei.

Dincolo de aceste donaţii, familia s-a angajat să achite integral datoria, în tranşe eşalonate, în următorii cinci ani.

Grupul Samsung - care a început cu vânzarea peştelui şi legumelor la piaţă, în anii '30 ai veacului trecut, când Japonia stăpânea peninsula coreană - este unul dintre marii productori ai lumii de telefoane, televizoare şi felurite alte dispozitive electronice.

Imaginea publică a familiei a fost șifonată prin arestarea, în ianuarie, a lui Lee Jae-yong, fiul celui dispărut, care ajunsese la şefia Samsung. A fost condamnat pentru mită legată de procesul de succesiune.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult