Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Facebook ar fi purtat o campanie de discreditare a criticilor, asociindu-i cu George Soros

Compania Facebook a angajat o firmă de PR pentru a-i discredita pe criticii companiei, catalogându-i drept "agenţi" ai miliardarului George Soros, relatează New York Times.

Obiectivele campaniei nu au fost, însă, doar discreditarea oponenţilor, ci şi devierea furiei publicului şi evitarea reglementărilor care ar fi putut afecta interesele companiei.

Iar pentru efectuarea acestor operațiuni, Facebook ar fi angajat o firmă de cercetare republicană, care ar fi lucrat sub coordonarea directorului operațional executiv, Sheryl Sandberg.

Foto: Sheryl Sandberg, în faţa Comisiei Pentru Operaţiunile Externe a Senatului american (5 septembrie)

Citește și
hacker
Un hacker susține că îi va şterge contul de Facebook lui Mark Zuckerberg

Campania ar fi avut loc chiar anul acesta, simultan cu audierile în cazul Cambridge Analytica. Cu acea ocazie, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a apărut în faţa unei comisii a Congresului american şi şi-a cerut scuze pentru faptul că Facebook a compromis datele personale a câtorva zeci de milioane de utilizatori ai platformei.

Foto: Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, în timpul audierilor din cadrul comisiilor reunite ale Senatului

Potrivit New York Times, informaţiile cu privire la campania de discreditare a oponenţilor companiei au fost obţinut de la peste 50 de angajaţi sau foști angajaţi ai companiei, membri ai Guvernului sau ai Congresului precum şi angajaţi ai unor firme de lobby.

Potrivit New York Times, reprezentanţii companiei au refuzat să comenteze subiectul, precizând în schimb că: "Aceasta a fost o perioadă dificilă pentru companie şi întreaga noastră echipă de management s-a concentrat pe rezolvarea problemelor cu care ne confrunta. Deşi acestea sunt probleme serioase, încercam să ne asigurăm că oamenii găsesc produsele noastre utile şi că protejăm comunitatea de actori nocivi".

Nu este prima oară când numele miliardarului George Soros este asociat cu o teorie conspiraționistă, în ultimii ani, numele lui fiind asociat cu demonstraţiile din România, din Ungaria sau din Albania. De asemenea, el a mai fost acuzat de Federaţia Rusă că ar fi încercat să răstoarne Guvernul şi de o parte a clasei politice macedonene că ar încerca destabilizarea Macedoniei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult