Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Expoziție cu opere de artă dedicate lui Michael Jackson, inaugurată la un muzeu din Germania

Your browser doesn't support HTML5 video.

Acuzațiile de abuz sexual la adresa lui Michael Jackson, dezvăluite în documentarul "Leaving Neverland", ajung și în instanță.

Totuşi, în ciuda acuzațiilor reînnoite de pedofilie, o expoziție cu opere de artă dedicate lui Michael Jackson va fi inaugurată vineri, așa cum era planificat, la Bonn, în Germania.

Expoziția intitulată "Michael Jackson: pe perete" se deschide la un muzeu din Bonn, în plină controversă iscată de acuzațiile de pedofilie din documentarul "Leaving Neverland".

Filmul detaliază mărturiile cutremurătoare făcute de doi bărbați - Wade Robson și James Safechuck - care susțin că Michel Jackson i-ar fi abuzat sexual, pe când erau copii, de la vârsta de 7 ani până la 14 ani.

Pe baza acestor acuzații - spune avocatul celor doi - un nou proces de pedofilie, care îl vizează - postum - pe regele muzicii pop, urmează să înceapă peste câteva luni, la 10 ani de la dispariția megastarului.

Citește și
michael jackson
”Leaving Neverland”. Doi bărbați susțin că Michael Jackson i-a abuzat când erau copii

Michel Jackson a mai fost judecat, în 2005, pentru molestare unui adolescent, dar a fost achitat.

Directorul muzeului din Germania a explicat de ce expoziția a fost menținută, în ciuda acuzațiilor reînnoitede pedofilie.

"Opinia noastră este că istoria culturală nu trebuie să dispară. Trebuie să cercetăm istoria culturală, să învățăm din aceasta”, a spus Rein Wolfs, directorul Bundeskunsthalle, Bonn.

Expoziția a fost vernisată inițial la Galeria națională a portretelor, din Londra, în iunie 2018, înainte să ajungă la Grand Palais din Paris.

Expoziție rămâne deschisă la muzeul din Bonn până la jumătatea lui iulie. Următoarea gazdă va fi muzeul de artă modernă din Finlanda.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult