Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Explozie puternică în regiunea Nagorno-Karabah. Peste 200 de persoane au fost rănite

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 200 de persoane au fost rănite într-o explozie puternică în regiunea Nagorno-Karabah, în timp ce etnicii armeni au ieşit din acest teritoriu separatist după ce armata azeră a preluat controlul total.

Majoritatea victimelor se aflau în stare "gravă sau extrem de gravă" după explozia produsă luni seară la o benzinărie din apropierea capitalei regionale Stepanakert, a declarat reprezentantul pentru drepturile omului din Nagorno-Karabah, Gegham Stepanian.

Nu este clar ce a cauzat explozia, care s-a produs în timp ce locuitorii stăteau la coadă pentru a lua combustibil pentru maşinile lor pentru a părăsi regiunea.

Victimele ar trebui să fie transportate pe calea aerului în afara regiunii pentru tratament medical pentru a le salva viaţa, a declarat Stepanian.

Zeci de persoane stăteau la coadă la benzinăria unde s-a produs explozia, deoarece li se promisese combustibil - o raritate în timpul blocadei - pentru maşinile lor pentru a se deplasa în Armenia, potrivit autorităţilor separatiste din Nagorno-Karabah, relatează The Guardian, citată de News.ro.

Citește și
armenia azerbaijan
Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de noi atacuri
Tensiuni maxime între armeni și azeri

Mai mult, explozia s-a produs într-un moment când continuă exodul etnicilor armeni, după ce Azerbaidjanul a preluat prin forta controlul enclavei Karabah, omorându-i pe luptătorii din regiunea separatistă. Peste 13.300 de oameni au părăsit teritoriul în care trăiesc aproximativ 120.000 de armeni.

Premierul de la Erevan a declarat că "purificarea etnică este în plină desfășurare în Nagorno-Karabah și zadarnic a atras atenția comunității internaționale".

De partea cealată, Azerbaidjanul susține că vrea să-i reintegreze pe etnicii armeni ca cetățeni "cu drepturi egale". Emisari din cele două țări se întâlnesc, marți, la Bruxelles, sub medierea Uniunii Europene - la primele convorbiri după preluarea enclavei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult