Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Explozie pe o populară plajă turistică. Poliţia a mai descoperit câteva bombe nedetonate

Atentat pe una dintre cele mai faimoase plaje din Thailanda.

 

O populară plajă din sudul Thailandei a fost închisă joi după ce două bombe de mici dimensiuni au explodat peste noapte şi au avariat o cunoscută sculptură care înfăţişează o sirenă, a informat presa locală, citată de DPA.

Zona din jurul plajei Samila din provincia Songkhla, la mai puţin de 100 de kilometri nord de graniţa cu Malaezia, a fost plasată sub strictă supraveghere după ce alte trei bombe au fost descoperite pe plajă joi dimineaţă şi apoi dezamorsate, a informat Bangkok Post.

În urma exploziilor, sirena aurie - alături de care numeroşi turişti îşi făceau fotografii - şi-a pierdut coada, iar o altă sculptură, înfăţişând un şoarece şi o pisică - situată la circa 200 de metri depărtare - a fost la rândul său avariată.

Citește și
foca si pui
Pui de focă, masacraţi pe o plajă turistică. Ucigaşii le-ar fi luat capetele acasă

Songkhla este una dintre cele trei provincii din sudul Thailandei, la graniţa cu Malaezia, afectate de o insurgenţă separatistă, care a ucis peste 6.700 de persoane din 2004.

Deşi Thailanda este o ţară predominant budistă, sudul extrem al ţării este predominant musulman.

Autorităţile cred că bombele au fost plasate pe plajă miercuri seară, după plecarea celor mai mulţi dintre turişti, pentru a crea panică, după cum a explicat guvernatorul Weeranant Pengjan.

Guvernatorul a ordonat sporirea măsurilor de securitate în întreaga provincie, în special în cartierul Hat Yai, unde sunt planificate festivităţi cu ocazia Anului Nou.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult