Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Experți ai Comisiei Europene și reprezentanți ai României s-au deplasat în Ucraina și verifică situația canalului Bâstroe

Your browser doesn't support HTML5 video.

Problema canalului Bâstroe va fi dezbătută, marți, în prezența oficialilor europeni.

Trei demnitari ai Comisiei Europene vizitează, însoțiți de reprezentanți ai Ministerului Transporturilor de la noi, porturile din sudul Ucrainei.

Oficialii Comisiei Europene au avut, luni, discuții cu reprezentanți ai Guvernului României, iar marți au trecut Dunărea cu bacul, pe la Isaccea, pentru a merge in Ucraina și a asculta și punctul de vedere al vecinilor noștri.

Ei sunt însoțiți de reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Direcției Navale și ai Administrației Fluviale a Dunării de Jos.

Îi interesează situația porturilor ucrainene, dar și problema canalului Bâstroe.

Citește și
Klaus Iohannis, Volodimir Zelenski
Scandalul privind Canalul Bâstroe continuă. Ambasadorul Ucrainei a fost convocat la sediul MAE

Reamintim că oficialii români au primit informații potrivit cărora Ucraina ar fi încălcat protocoalele internaționale și ar fi făcut lucrări de lărgire a acestui canal, pentru a putea exporta pe acolo cereale cu nave maritime.

Ministerul Transporturilor de la noi a anunțat ca începând cu 15 Martie, Administrația Fluvială a Dunării de Jos va face măsurători pe canalul Bâstroe pentru a verifica dacă e sau nu așa.

Pentru ca aceste operațiuni să înceapă, însă, este nevoie de acordul părții ucrainene, acord care, deocamdată, nu a fost dat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult