Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Expert militar rus: Putin „a simulat scufundarea Marii Britanii și SUA cu o lovitură nucleară”

Vladimir Putin „a simulat scufundarea Marii Britanii în Atlantic cu o lovitură nucleară gigantică” în această săptămână, a susținut un presupus expert militar rus, conform DailyStar.

Potrivit expertului, testele cu rachete ar distruge total Marea Britanie și SUA, în cazul în care Rusia ar fi împinsă să contraatace.

Antrenamentele militare care au avut în componență „lovituri nucleare masive” pe uscat, pe mare și în aer au avut ca scop în mod special ștergerea Marii Britanii și a Statelor Unite de pe fața pământului.

Acesta ar fi răspunsul dacă Rusia ar fi lovită de atacuri nucleare, a declarat colonelul Igor Korotchenko, redactor-șef al revistei ”Apărarea Națională a Rusiei”.

El a spus că Marea Britanie va fi înghițită de Oceanul Atlantic, în timp ce în locul SUA va române doar niște stânci care vor fi numite după tovarășul Stalin.

Citește și
Burshtyn
Rusia a lovit o termocentrală importantă din vestul Ucrainei

El a declarat pentru televiziunea de stat rusă că acesta este scopul „exercițiului strategic de antrenament” cunoscut sub numele de Thunder, supravegheat de Vladimir Putin, pe fondul tensiunii care cresc între Occident și Rusia.

„Ministrul rus al Apărării [Serghei Șoigu] a spus acest lucru clar”, mai afirmă Korotchenko, folosit frecvent ca expert militar în emisiunile TV de propagandă.

Testele practicau „o lovitură masivă de rachete nucleare ca răspuns la un prim atac nuclear împotriva Rusiei”, a spus așa-zisul expert militar.

„Cine ar putea lansa un prim atac nuclear asupra Rusiei? SUA și Marea Britanie”, conchide Korotchenko.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult