Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Experiment: Orașul care a înlocuit transportul în comun cu Uber

Localitatea Innisfil din Canada a realizat, în urmă cu doi ani, un experiment inedit. Astfel, autoritățile locale au decis să introducă serviciile de ridesharing ca alternativă la transportul în comun.

Astfel, oricine vrea să ajungă într-un loc, trebuie doar să deschidă aplicația și primește automat ofertele cele mai ieftine de călătorie. Doi ani mai târziu, autoritățile din Innisfil – o comunitate cu 40.000 de locuitori situată la nord de Toronto - spun că experimentul s-a dovedit a fi un succes, informează The Guardian.

„Iubim Uberul. Eu îl folosesc, fiul meu îl folosește, tatăl meu il folosește”, a spus Shannon Kelly-Robb, un localnic din Innisfil.

Inițiatorul proiectului, Paul Pentikainen a declarat că orașul avea nevoie urgent de transport, însă cumpărarea unor autobuze ar fi costat aproape 1 milion de dolari, așa că au încercat să gândească creativ. Tot prin acest proiect, el a dorit să conecteze toți șoferii din oraș cu cei care aveau nevoie de acest serviciu.

Pe de altă parte, experții susțin că orașul a cheltuit mai mult pe Uber decât pe mijlocul de transport tradițional și, mai mult decât atât, s-a mărit numărul de mașini de pe șosea, ceea ce poate crește nivelul de poluare. Cu toate acestea, responsabilii cu planificarea urbană speră că, în timp, întreaga rețea de transport să fie înlocuită astfel.

Citește și
uber, preturi, clever, bolt
Companiile de ridesharing solicită Guvernului urgentarea reglementării serviciilor

În acest context, autoritățile locale au găsit o soluție; fiecare locuitor are voie să folosească firma de transport de un număr limitat de ori pe lună. Astfel, în cazuri speciale, autoritățile fac și excepții. De exemplu, unui locuitor care muncește și călătorește mult i s-a permis să depășească limita acceptată de călătorii pe lună, prin solicitarea unei scutiri. Cu toate acestea, a crescut costul pentru o călătorie, cu 1 dolar.

Și în Londra și Denver, Uberul a introdus opțiunile de transport în aplicația sa. Proiectul a reprezentat și mai multă muncă pentru șoferii Uber, al căror număr crescut în Innisfil și a ajuns la 2.203 în 2018.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult