Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Experiență traumatizantă. O femeie a născut singură în celulă, total ignorată de gardieni

Your browser doesn't support HTML5 video.

O femeie din Colorado, Statele Unite, s-a adresat justiției după ce a fost nevoită să nască într-o celulă, în dureri cumplite, în vreme ce gardienii care-i auzeau plânsul de disperare au ignorat-o complet.

Imaginile de pe camerele de supraveghere, surprinse în ziua de 31 iulie 2018, o arată pe Diana Sanchez anunțând în mod repetat personalul închisorii că e în travaliu, i s-a rupt apa și are nevoie urgentă de ajutor medical. În loc să o ajute, personalul închisorii din Denver și asistentele medicale de la Denver Health Centre au ignorat-o și doar i-au împins pe sub ușă un tampon sanitar.

„Durerea era de nedescris. Ce mă doare cel mai tare e că nimănui nu i-a păsat”, a declarat femeia, anul trecut, pentru postul local KDVR.

Miercuri, avocata Mari Newman a deschis un proces în numele Dianei Sanchez. Newman a declarat pentru The Independent că „faptul că nu au dus-o imediat la spital e absolut oribil”.

„Situația e emblematică pentru lipsa de empatie manifestată față de persoanele aflate în dificultate”, a mai afirmat avocata.

Citește și
politist
A apelat la o ”ghicitoare” ca să scape de necazuri, însă a dat de noi probleme

„Ceea ce trebuia să fie una dintre cele mai frumoase zile din viața clientei mele” s-a tranformat într-una de ”teroare, durere și umilință”, a scris avocata Mari Newman, în plângerea formulată.

Procesul a fost deschis după ce o anchetă internă a ajuns la concluzia că personalul închisorii nu a făcut nimic greșit, ci „a luat măsurile necesare în acele circumstanțe și a aplicat procedurile întocmai”. Totuși, un purtător de cuvânt al departamentului care a făcut ancheta a transmis că, de la acest caz, a fost modificat protocolul, astfel că, în cazul în care o femeie în detenție e pe punctul de a naște, va fi chemată o ambulanță.

Rezultatele anchetei au dezamăgit-o profund pe avocata Newman, care a ținut să precizeze că situația în care s-a aflat clienta sa nu e nici pe departe una singulară în Statele Unite. De altfel, ea chiar a participat la un proces după un caz similar, din care autoritățile ar fi trebuit să învețe.

„În mod evident, cazul demonstrează că autoritățile din Denver nu au reușit să-și îndeplinească angajamentele în raport cu cetățenii și, din nou, au încălcat Constituția”, a precizat avocata.

Diana Sanchez încă are probleme de sănătate din cauza experienței traumatizante prin care a trecut, dar copilul se află într-o stare bună. În interviul pe care l-a acordat anul trecut, ea a susținut că, atunci când în sfârșit a ajuns la spital, medicii i-au spus că a fost aproape să-și piardă viața: „Au pus în pericol viața fiului meu. Când am ajuns la spital, mi-au spus că puteam să sângerez până la moarte”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult