Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Exercițiu de amploare al Rusiei în Oceanul Atlantic. Au fost lansate rachete de înaltă precizie

O fregată şi un submarin cu propulsie nucleară ale marinei militare ruse au efectuat exerciţii în Oceanul Atlantic în drumul lor către Cuba, a anunţat, marţi, Ministerul rus al Apărării, potrivit Reuters.

Exerciţiile efectuate de submarinul Kazan şi de fregata Amiral Gorşkov au implicat lansarea de rachete de înaltă precizie către ţinte simulate la o distanţă de peste 600 de kilometri. Fregata a exersat de asemenea respingerea unui atac aerian.

Aceste nave fac parte dintr-un grup de patru nave de război care urmează să sosească miercuri în Cuba. Această ţară a anunţat săptămâna trecută că vizita grupării de nave ruseşti este o practică standard a unităţilor navale din ţările prietene Cubei, adăugând că aceste nave nu poartă arme nucleare şi nu reprezintă o ameninţare pentru regiune.

Prezenţa navelor militare ruse în Cuba, în apropierea coastelor americane, va fi totuşi atent monitorizată de SUA, mai ales în actualul context de tensiuni majore cu Rusia legate de războiul din Ucraina.

Statele Unite nu văd o ameninţare în această misiune a navelor militare ruse, dar U.S. Navy va monitoriza exerciţiile acestora, a declarat presei săptămâna trecută un oficial american. "Rusia doreşte să arate că încă este capabilă de un anumit nivel de proiectare a puterii globale", a explicat oficialul american.

Citește și
drone ucraina
Rusia afirmă că a respins un atac cu drone dinspre Ucraina ce a vizat un aerodrom militar în Caucaz

Nava Amiral Gorşkov a fost folosită de Rusia pentru a testa rachete de croazieră hipersonice Zircon şi a mai luat parte la aplicaţii navale comune cu forţele navale chineze şi sud-africane în anul 2023.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult