Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Exercițiu antitero de amploare la Berlin, pentru Euro 2024. Polițiștii supraveghează și hoții din buzunare „profesioniști”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Germania, pregătirile pentru EURO 2024 sunt în toi. Poliția din Berlin, unul dintre orașele-gazdă, se antrenează pentru toate provocările - de la un atac armat, până la hoții de buzunare.

Metropola va primi, potrivit unor estimări, aproape două milioane și jumătate de vizitatori în perioada Campionatului European de Fotbal, care începe pe 14 iunie.

Meciurile de la EURO vor fi pe PROTV.

Pe Stadionul Olimpic din Berlin a avut loc un exerciţiu pus la punct după un scenariu înfiorător - un atac armat pe o arenă care poate primi peste 74.000 de suporteri. O echipă specială de intervenție, singura din Germania, a căutat amprente, explozibili și alte indicii. În 15 minute trebuie să termine verificările și să poată contura o listă cu suspecți.

Membru echipa antitero: „Am găsit indicii legate de identitatea atacatorului. Un ecuson pe care scrie Lasse Schönemann.”

Citește și
în inima naționalei
Filmul "În inima Naționalei", disponibil, din 10 iunie, pe VOYO: "Am ajuns la acest turneu final și putem visa"

Criminalist: „Deși vorbim de un exercițiu, mă afectează gândul că așa ceva se poate întâmpla în viața reală și că ar trebui să acționez exact ca acum. Orice greșeală facem acum ar putea avea consecințe fatale într-un scenariu real.”

Șefa Poliției berlineze dă asigurări că au fost luate măsuri extraordinare de securitate pentru Campionatul European de Fotbal.

Barbara Slowik, șeful Poliției din Berlin: „Există, într-adevăr, riscul unui atac islamist la Campionatul European. Dar, în Berlin, nivelul de securitate nu a fost niciodată mai ridicat ca acum.”

Berlinul are aproape patru milioane de locuitori. Cu ocazia evenimentului sportiv de amploare, acolo vor ajunge două milioane și jumătate de vizitatori, care ar putea deveni ținta hoților de buzunare.

Lothar Spielmann, șef de departament poliție: „Vom avea mult mai multe potențiale victime. Mulți nu vor fi atenți la ce se întâmplă în jur, se vor plimba captivați de ce văd. Iar infractorii vor profita de asta.”

Detectivi și specialiști în tehnici de recunoaștere facială sunt pregătiţi să intervină pentru a-i prinde pe infractori.

Lothar Spielmann, șef de departament poliție: „Vorbim de infractori profesioniști care circulă prin toată Europa și își câștigă traiul din furturi. Se duc acolo unde se ivesc oportunități bune.”

Responsabilii au început deja să îi avertizeze pe oameni.

„Marcăm bunul vulnerabil cu un abțibild și apoi îl informăm pe purtător că trebuie să fie mai atent” explică un polițist

Mara, inspector șef Poliția Berlin: „E mai bine să țineți rucsacul în față, închis. Iar telefonul nu ar trebui păstrat în buzunarul din spate al pantalonilor.”

Lothar Spielmann, șef de departament poliție: „Chiar trebuie să-și ia tot portofelul cu ei? Nu cred, nu e oare suficient să aibă la ei bani lichizi?”

În plus, mii de agenți federali vor patrula pe străzi și în mijloacele de transport în comun, care vor plimba, în timpul Campionatului, aproximativ 35 de mii de persoane pe oră.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult