Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Exerciții militare de amploare pe mare. Rusia a lansat rachete de croazieră lângă SUA

Rusia a lansat luni exerciţii militare în zonele maritime care separă teritoriul său de peninsula americană Alaska, afirmând că acestea au ca scop protejarea zonei sale navigabile către Arctica, scrie Reuters.

Ministerul rus al Apărării a declarat că rachetele de croazieră Vulcan, Granit și Onyx au fost lansate pe distanțe de sute de kilometri pentru a lovi ținte care simulau nave inamice în Marea Bering.

„Exercițiul a implicat rachete lansate de pe uscat, de pe nave și de pe submarine și a inclus aproximativ 10.000 de militari, precum și avioane și elicoptere”, a precizat ministerul.

De asemenea, exercițiile au avut loc în peninsula rusă Chukotka și în Mările Chukchi și Bering și au fost supervizate de amiralul Nikolai Evmenov, comandantul-șef al marinei ruse.

Rusia dorește să demonstreze capacitatea sa continuă de a-și proiecta forța în Arctica și în Orientul Îndepărtat, în ciuda tensiunilor asupra forțelor sale armate cauzate de războiul de 18 luni din Ucraina.

Citește și
sanctiuni, rusia, europa
Rusia va fi lovită de noi sancțiuni. UE pregătește un pachet nou de restricții care include și comerțul cu diamante

Rusia a anunţat anul trecut că intenţionează să investească circa 30 de miliarde de dolari până în anul 2035 pentru a dezvolta ruta navigabilă de nord, care devine tot mai viabilă pe măsură ce procesul de încălzire globală reduce tot mai mult suprafeţele îngheţate în zona Arctică.

Preşedintele rus Vladimir Putin a subliniat importanţa acestei rute în discursul susţinut luna trecută la summitul BRICS, unde a spus că Rusia are planuri pentru construcţia unor noi porturi şi terminale petroliere, precum şi de extindere a flotei de spărgătoare de gheaţă

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult