Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Europenii se bucură de ultimele zile de carnaval. În Germania, Spania sau Croația au fost organizate parade și petreceri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Europenii din Vestul continentului se bucură de ultimele zile de carnaval.

În Germania, Spania sau Croația au fost organizate parade și petreceri de stradă colorate, iar în Veneția, petrecăreții cu dare de mână au cheltuit sume frumoase pentru a participa la baluri exclusiviste. Sezonul carnavalurilor se încheie miercuri, când începe postul Paștelui în lumea catolică.

În Koln, mulțimea s-a înghesuit la parada carelor alegorice din „Lunea Rozelor”, punctul culminant al carnavalului. „Vedetele” au fost, ca în fiecare an, păpuşile uriașe care întruchipează într-o manieră comică politicieni şi personalităţi ale momentului. Președintele Ucrainei a fost înfățișat încruntat și încercănat, întinzând parcă spre neant o caschetă militară.

Așezați deloc întâmplător laolaltă, liderii Rusiei, Chinei și Iranului au fiecare câte un cui bătut în frunte, iar Olaf Scholz a fost comparat cu un leneș, agățat de o cracă și zâmbind visător, o aluzie străvezie la popularitatea în picaj a cancelarului german. Carele alegorice au fost însoțite în timpul defilării de formații muzicale şi de numeroși dansatori, care au aruncat cu generozitate spre spectatori cu mii de bomboane și flori.

În Croația, la Rijeka, organizatorii au renunțat anul acesta la carele alegorice de inspirație politică. Au optat, în schimb, pentru decorațiuni care emană optimism, multe inspirate din lumea păpușii Barbie. Carnavalul organizat aici de peste trei decenii a atras mulți vizitatori străini.

Citește și
samba rio
Nebunie la Rio de Janeiro. Opt școli de samba au făcut spectacol în prima zi a celebrului carnaval

Iar la Veneția, turiștii sosiți pentru faimosul carnaval au avut ocazia să participe la impresionantul bal al Dogelui.

Participant: „Ea a treia oară când particip la acest eveniment extraordinar. Fiecare detaliu mi se pare fantastic”.

Participant: „E magic. Nașa mea a văzut o știre în Statele Unite despre acest eveniment și am decis să venim și noi”.

Cântăreți, acrobați și actori au întreținut atmosfera la petrecere. Ținuta de epocă și masca au fost obligatorii.

Antonia Sautter, organizatoarea evenimentului: „Balul Dogelui e un vis. Timpul stă pe loc și poți să-ți trăiești propriul basm”.

Evenimentul este organizat, de aproape trei decenii, de un designer italian, care crează costume de epocă apreciate de public. Un bilet la bal costă între 1.500 și 5.000 de euro. Sezonul carnavalurilor se încheie, în lumea catolică, miercuri, în Miercurea Cenușii. Este ziua în care începe, de altfel, postul Paștelui.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult