Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Europa, sub ape. Inundațiile fac ravagii pe continent, 80 de alerte rămân în vigoare. Unde a mai lovit furia naturii

Your browser doesn't support HTML5 video.

În centrul și sudul Marii Britanii a plouat într-o zi cât pentru două luni. Mulți șoferi s-au trezit captivi în mijlocul șuvoaielor, iar pompierii au fost chemați să scoată apa din sute de case.

Și orașul Cannes din Franța a dat piept cu viiturile.

Asemenea puhoaie au măturat zone întinse din Anglia și Țara Galilor. Din cauza ploilor abundente, sistemul de canalizare a cedat și străzile au fost acoperite de apă.

Shamaan Freeman-Powell, corespondent Sky News: „După cum puteți vedea, locul în care mă aflu a fost grav afectat peste noapte, precum și în ultimele aproximativ 24 de ore. În această zonă din Bedfordshire a plouat torențial. Totodată, după cum puteți vedea, cei care dețin proprietatea lângă care mă aflu au pus saci cu nisip la intrare pentru ca apa să nu le intre în casă, dar mi-au spus că măsura a eșuat”.

Scene similare s-au derulat în zeci de case. Nici Londra nu a fost cruțată de furia naturii. Acolo, transportul public a fost afectat partial.

Citește și
inundatii
Inundații și pe străzile din Cannes. Autoritățile susțin că nu au putut prevedea așa ceva
Cannes și Palma de Mallorca, afectate de ploi torențiale

Iar veștile nu sunt bune. 80 de alerte de inundații rămân în vigoare pentru cel puțin șapte regiuni din Regatul Unit. În plus, spre sfârșitul săptămânii, temperaturile scad simțitor.

După ploi serioase, șuvoaie puternice s-au revărsat și pe străzile din Cannes.

În doar patru ore a plouat cât pentru o jumătate de lună, iar în mesajul de avertizare primit de localnici, autoritățile admiteau că „intensitatea furtunii nu a putut fi prevăzută”. Si în alte locuri de pe riviera franceză, la Antibes, de exemplu, s-au produs inundații rapide. Însă furtunile au pus stapanire pe zone extinse din Departamentul Alpii Maritimi. Acolo, mai multe școli au fost închise.

Furtuna a adus necazuri și în Palma de Mallorca. Ploile torențiale au ținut unele avioane la sol. Traficul aerian a reintrat în normal spre seară, dar urmează o nouă zi cu emoții. Ploi serioase sunt asteptate pe Insula Mallorca, cunoscută pentru plajele sale pitoreşti şi vremea însorită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult