Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Europa, îngrijorată de planul diabolic al Kremlinului în privința NATO și EU. „Chiar și Putin știe că va pierde războiul”

Ministrul suedez al Apărării, Pal Jonson, consideră că un atac Rusiei asupra NATO nu este inevitabil, dar că Moscova continuă să urmărească obiectivul de a dezbina aliații organizației și ai Uniunii Europene.

Jonson consideră că un atac al Rusiei asupra teritoriului NATO "nu este inevitabil", însă Kremlinul este "gata să își asume riscuri politice și militare mari" și "are ambiții mari de a-și reorganiza forțele armate".

"Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a păstra pacea în Europa este să facem NATO puternică și să ne concentrăm pe descurajare și apărare", a spus ministrul suedez, potrivit Ukrainska Pravda.

Jonson a subliniat că obiectivul NATO nu este de a câștiga un eventual război în Europa, ci de a-l preveni.

"În opinia mea, Kremlinul și Putin însuși își dau seama că vor pierde acest război. Dar cred că Rusia este foarte interesată să ne dezbine politic, atât în cadrul UE, cât și în cadrul NATO", a conchis Jonson.

Citește și
Volodimir Zelenski
Kievul a trecut la fapte. Ce s-a întâmplat cu un înalt ierarh ortodox ucrainean care a justificat războiul început de Putin

O serie de țări europene membre NATO au avertizat anterior cu privire la riscul unei agresiuni rusești în viitorul apropiat.

În special, generalul Eirik Kristoffersen, șeful forțelor armate norvegiene, a declarat că el crede că fereastra de oportunitate a Alianței de a se pregăti pentru o posibilă confruntare cu Rusia s-a redus la 2-3 ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult