Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Europa este în continuare în alertă după atacurile din Belgia și Franța. Macron anunță o creștere a terorismului Islamist

Europa continuă să fie în alertă după atacurile din ultimele zile când un profesor a fost ucis în Franța, iar doi turiști suedezi au fost împușcați la Bruxelles.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat, în timpul unei vizite în Albania că Europa înregistrează o creștere a terorismului Islamist. Iar experți în terorism consideră că războiul din Israel ar putea încuraja noi atacuri.

Deși inițial autoritățile au spus că acesta a acționat singur, marți seară, gruparea Stat Islamic a revendicat atacul și a precizat că a vizat Suedia din cauza partenenței sale la coaliția globală ce luptă împotriva jihadiștilor.

Între timp autoritățile au decis ca nivelul de alertă teroristă de la Bruxelles să scadă de la 4 la 3, dar asta înseamnă că în continuare amenințarea este probabilă, gravă și posibilă.

Suspectul în vârstă de 45 de ani era de origine tunisiană, locuia ilegal în Belgia și a cerut azil în 2020, dar a fost refuzat. Autoritățile au programat o reuniune pentru miercuri pentru a vedea de ce bărbatul încă mai era pe teritoriul Belgiei.

De asemenea, și în Franța este stare de alertă după ce zilele trecute un profesor a fost ucis de un tânăr radicalizat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult