Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Europa, afectată de iarna târzie. Zeci de șoferi, blocați pe șoselele invadate de zăpadă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Europa se confruntă în continuare cu vreme la extreme. În Ungaria, şoferii au fost blocaţi pe şosele de ninsori, în Croaţia sunt inundaţii, iar mai multe localităţi din Bulgaria au fost lovite de o furtună cu forţă de uragan.

În Ungaria, ninsoarea a îngreunat circulaţia rutieră în oraşe şi a dus la închiderea mai multor şosele. Şoferii care s-au înhămat la drumuri lungi au rămas cu autoturismele blocate în zăpadă sau au derapat şi au avut nevoie de ajutor.

În Danemarca, vântul şi temperaturile scăzute au dat naştere unui peisaj hibernal fermecător. Valurile împinse cu forţă la mal au împietrit când s-au lovit de piloni, de garduri sau de plante. De pildă, această casă de vacanţă aflată foarte aproape de apă a fost prinsă într-o carcasă de gheaţă.

Croaţia, pe de altă parte, continuă să se confrunte cu inundaţii grave. În numeroase regiuni a fost decretată stare de alertă din cauza viiturii care a intrat în sute de case. Mai grav este că nivelurile râurilor continuă să crească ameninţător. Cum numeroase şosele au fost acoperite de ape, cinci sute de localnici izolaţi din cauza şuvoaielor au fost salvaţi cu ajutorul bărcilor.

În Bulgaria, vântul a suflat cu forţă de uragan. Rafale de peste 160 de kilometri pe oră au luat pe sus acoperişurile caselor şi au smuls copaci din rădăcină. Zeci de construcţii din oraşul Vrata au fost grav avariate.

Citește și
iarna bucuresti
După ploaia înghețată, urmează un episod de ger în România. Oamenii, sfătuiți să iasă din case doar dacă au treburi urgente

După furtună, autorităţile au emis avertizări de inundaţii.

În Franţa, temperaturile neobişnuit de mici decimează albinele. Nu toţi apicultorii au avut timp să pregătească insectele pentru a face faţă iernii târzii, aşa că multe au murit.

Începând cu luna februarie, mulţi apicultori şi-au pierdut aproape 80 la sută dintre albinele pe care le aveau.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult