Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Eurodeputatul olandez Hans van Baalen s-a stins din viață la vârsta de 60 de ani

Eurodeputatul olandez Hans van Baalen, preşedintele partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), a decedat la vârsta de 60 de ani.

”Hans van Baalen a decedat într-un spital din Rotterdam după o scurtă maladie”, a declarat un purtător de cuvânt al familiei pentru agenţia de presă olandeză ANP, citat de Agerpres.

Van Baalen era membru în Parlamentul European de 10 ani şi preşedinte al ALDE din 2015. Anterior fusese deputat în parlamentul olandez între 1999-2002 şi 2003-2009.

Era specializat în probleme de securitate, apărare şi afaceri externe.

Van Baalen era o figură importantă a formaţiunii de centru-dreapta VVD (Partidul popular pentru libertate şi democraţie) a premierului olandez Mark Rutte, care s-a declarat 'afectat' de dispariţia colegului său.

Citește și
Bruxelles
Orgie sexuală cu 25 de persoane în Bruxelles, printre care și un eurodeputat, oprită de poliție

”Lucram împreună din 1993. Hans a jucat un rol decisiv în creşterea enormă a grupului liberal în Parlamentul European. Am preţuit prietenia noastră”, a scris Rutte pe Twitter.

”Profund întristat să aflu despre decesul lui Hans van Baalen. O zi tristă pentru partidul ALDE pe care îl conducea cu angajament şi devotament”, a transmis Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

La rândul său, Dacian Cioloş, preşedintele grupului Renew Europe (centrişti şi liberali) din PE, s-a declarat pe Twitter 'şocat de decesul tragic' al lui Van Baalen.

”Hans conducea mişcarea liberală în Europa şi va lipsi întregii familii liberale”, a afirmat Cioloş.

Hans Van Baalen a fost între 2009-2014 şi preşedinte al Liberal International, federaţia care îi reuneşte pe liberalii din toată lumea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult