Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prigojin, față în față cu Putin. Liderul grupării Wagner a fost la Kremlin împreună cu comandanții săi militari

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a confirmat că șeful grupării militare Wagner, Evgheni Prigojin, s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin la Kremlin după revolta sa din  iunie.

Putin a avut o întâlnire cu peste treizeci de comandanți militari pe 29 iunie, la care a participat și Prigojin, a declarat Peskov în timpul întâlnirii sale zilnice cu presa, potrivit CNN.

Peskov a răspuns, astfel, la informațiile apărute pe surse în ziarul francez Liberation, care a afirmat că Prigojin a fost la Kremlin după revolta sa eșuată.

"Într-adevăr, președintele a avut o astfel de întâlnire. El a invitat 35 de persoane, [inclusiv] toți comandanții de unități și conducerea campaniei, inclusiv Prigojin însuși".

"Această întâlnire a avut loc la Kremlin pe 29 iunie și a durat aproape 3 ore. Detaliile nu sunt cunoscute. Singurul lucru pe care îl putem spune este că președintele a făcut o evaluare a acțiunilor campaniei de pe front în timpul operațiunii militare speciale, precum și a evenimentelor din 24 iunie", a declarat Peskov, referindu-se în ultimul rând la revolta de scurtă durată în timpul căreia trupele Wagner au mărșăluit spre Moscova.

Citește și
Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski promite o "reacție tangibilă" după ce o rachetă rusească a lovit un bloc de locuințe din Liov

"Putin a ascultat explicațiile oferite de comandanți și le-a oferit opțiuni suplimentare de desfășurare și de utilizare ulterioară în luptă", a adăugat Peskov.

Săptămâna trecută, Peskov a declarat că Kremlinul nu avea "nici capacitatea, nici dorința" de a urmări mișcările lui Prigojin.

Au existat speculații pe scară largă cu privire la locul unde a fost liderul Wagner după revolta eșuată din 23-24 iunie.

Președintele belarus Alexander Lukașenko a intermediat un acord pentru ca Prigojin să se mute în Belarus, însă acum câteva zile a spus că Prigojin nu se află în țară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult