Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Erdogan susține că Ucraina este aprovizionată cu fier vechi, nu cu arme. Liderul Turciei, noi elogii la adresa Rusiei

Președintele Turiciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu omologul său sârb, că Ucraina primește fier vechi în loc de arme.

Recep Tayyip Erdogan a lansat noi afirmații surprinzătoare, iar de această dată a declarat că Occidentul duce o "politică bazată pe provocări" față de Rusia.

"Pot spune clar că nu consider că atitudinea Occidentului (față de Rusia, - n.r.) este corectă. Pentru că Occidentul își conduce politica pe baza provocărilor", a declarat Erdogan într-o conferință de presă cu omologul său sârb Aleksandar Vucic, în capitala Belgrad.

Președintele turc a mai spus că Occidentul trimite Ucrainei "fier vechi" și nu arme, scrie Hurriyet, citată de Ukrainska Pravda.

Erdogan: „Rusia nu este o țară care să fie subestimată”

Președintele Turciei a mai declarat că Ankara urmărește o politică echilibrată față de Rusia și Ucraina, menită să rezolve criza.

Citește și
Recep Erdogan
Erdogan susține poziția Rusiei în criza energetică: Europa culege ceea ce a semănat. Va avea probleme serioase la iarnă

El a afirmat că nici Rusia, nici Ucraina nu sunt câștigătoare în acest război, dar există mulți perdanți. "Rusia a tăiat gazele naturale, prețurile au crescut în Europa. Toată lumea se gândește la asta. De ce nu s-au gândit la asta mai devreme?", a spus președintele Turciei.

Războiul dintre Rusia și Ucraina nu pare că se va încheia într-un timp foarte scurt, a spus el și a adăugat: "Le spun celor care subestimează Rusia. O faceți greșit. Rusia nu este o țară care să fie subestimată".

Altfel, în timpul vizitei lui Erdogan - a doua din cadrul unui turneu în Balcani ce vizează în trei țări - Turcia și Serbia au semnat șapte acorduri în domenii precum economia, industria și tehnologia, inclusiv un protocol care permite călătorii fără pașaport pentru cetățenii ambelor părți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult