Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Erdogan șochează: „Hamas nu este o organizație teroristă, ci un grup de eliberare”

Președintele Turciei, Recepp Tayyip Erdogan, a făcut, miercuri, a afirmație șocantă despre gruparea Hamas, recunoscută la nivel mondial ca fiind una teroristă.

Liderul Turciei a declarat, miercuri, că gruparea militantă palestiniană Hamas nu este o organizație teroristă, ci un grup de eliberare care duce o luptă pentru a-și proteja pământul.

Erdogan a făcut aceste declarații în Parlamentul turc și a mai precizat că Israelul a profitat de bunele intenții ale Turciei și că nu va merge în Israel, așa cum era planificat anterior.

Totodată, Erdogan a cerut încetarea imediată a focului între forțele israeliene și Hamas. Țările musulmane, spune el, trebuie să acționeze împreună pentru o pace durabilă, făcând apel la puterile mondiale să facă presiuni asupra Israelului pentru a opri atacurile.

Mai mult, președintele Turciei consideră că punctul de frontieră Rafah ar trebui să rămână deschis pentru ajutorul umanitar că schimburile de prizonieri trebuie încheiate urgentn notează publicația Al Arabiya.

Citește și
Recep Erdogan
Erdogan a vorbit la telefon cu liderul Hamas. Care este soluția pentru problema israeliano-palestiniană
Erdogan a vorbit la telefon cu liderul Hamas

Recep Tayyip Erdogan a discutat la telefon cu şeful biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, despre situaţia actuală din Gaza, a anunţat, sâmbătă, preşedinţia turcă.

“Preşedintele Erdoğan a afirmat că Turcia depune eforturi pentru a se asigura că ajutorul umanitar ajunge în Gaza şi că răniţii pot fi trataţi în Turcia, dacă este necesar, menţionând şi că Turcia depune eforturi pentru o încetare a focului în regiune cât mai curând posibil”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

De asemenea, preşedintele Erdogan a spus că o soluţie durabilă la problema israeliano-palestiniană nu poate fi obţinută fără crearea unui stat palestinian independent în cadrul graniţelor din 1967, cu Ierusalimul capitală, şi că Turcia va continua să lupte pentru o pace durabilă pe scena internaţională, notează News.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult